Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Lákavá letná brigáda? Budiž, no pas nepustite z rúk!
Zdielať na

Lákavá letná brigáda? Budiž, no pas nepustite z rúk!

Varujte svoje deti skôr, ako naletia na lákavú ponuku brigádovať na vysokom poste alebo za vysoký plat v zahraničí. Veľmi ľahko sa z vízie zárobku na napríklad školu môže stať peklo na zemi. Kupliarstvo, obchod s bielym mäsom či ľudskými orgánmi, teda tzv. novodobé otrokárstvo. To je výnosný biznis, do ktorého môže vaša dcéra či syn padnúť. Tu sú rady, na ktoré nesmiete pred vycestovaním nikdy zabudnúť!

Reagujte len na inzeráty evidovaných agentúr!

Nedávajte súhlas na uzatvorenie zmluvy na základe ústneho dohovoru. Najlepšie je vypočuť si rady starších, necestovať zo dňa na deň a bez písomnej zmluvy. Treba zvažovať riziká a nie vidieť svet ružovo - dôsledky by mohli byť katastrofálne. Najmä ak za takýmto ružovým inzerátom sa skrývajú sexuálne či erotické služby.

Chráňte si svoj pas ako oko v hlave!

V žiadnom prípade nikomu nedôverujte natoľko, aby ste ho pustili z rúk. Ide o cestovný doklad, na ktorý má právo jedine tak polícia. Inému človeku by sta zverili celý svoj osud do rúk.

Určite si s rodičmi presný čas a deň, kedy im zavoláte, poprípade nejaké heslá.

Ak sa neozvete, budú vedieť, že ste v problémoch. Dohodnite si pred cestou heslo alebo frázu, ak by vás kupliari nútili volať príbuzným, aby ste ich ubezpečili, že ste v zahraničí akože v poriadku. Napríklad sa spýtajte na brata, ktorého nemáte.

Viac sa dozviete vo videoriporte.

ISIFA

ISIFA

Súvisiace články