Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
tvojenoviny: Naša diplomacia klame o aktuálnej situácii Slovákov v Japonsku!
Zdielať na

tvojenoviny: Naša diplomacia klame o aktuálnej situácii Slovákov v Japonsku!

Zdroj: SITA/ISIFA

OD ČITATEĽA MATEJA FEDOROVA / Prečítajte si o postoji MZV SR a Veľvyslanectva SR v Japonsku k Slovákom, ktorí tu žijú a pracujú, prečítajte si o alibizme a neschopnosti tých, čo nám majú pomáhať...

MZV SR klame, len sa práši, ani mňa, ani mnohých iných Slovákov, čo tu žijeme, MZV prostredníctvom veľvyslanectva v Tokiu NEKONTAKTOVALO. Niekoľko z nás dostalo telefonát v priebehu DNEŠKA. Telefonát zo Slovenska. Informácia takéto druhu, že pokiaľ nepotrebujeme pomoc, tak dovidenia. Ak potrebujeme pomoc, nech kontaktujeme slovenské veľvyslanectvo v Tokiu (dali nám chybné tel. číslo) alebo MZV SR v Bratislave. Pokiaľ chceme odletieť domov, nech si zoženieme letenky na vlastné náklady. Čo dodať?

1/skresľovanie skutočnosti. ČISTÉ KLAMSTVO. To ste čakali, že ľudia, ktorí budú bod troskami domov bojovať o svoj holý život, vám budú volať do Bratislavy na MZV SR??? Vy, ktorí o nás vôbec neviete, nie ste schopní zorganizovať aspoň nejaké stretnutie raz za uhorský rok, či aspoň poslať email na nový rok, očakávate, že ľudia budú kontaktovať vás? Nemá to byť naopak- že vy budete kontaktovať nás?

2/neskorý kontakt (5 dní po zemetrasení), na Slovensku ste mali kľudný víkend??? Alebo ste už mali po pracovnej dobe?

3/poskytnuté informácie s nulovou hodnotou. Každý, kto má internet, si dokáže zistiť tel. čísla MZV SR a Veľvyslanectva a kúpiť sám letenku- nechápem dôvod telefonátu. Alibizmus?

4/naokolo bližšie systém- verejné mrhanie s financiami, namiesto telefonátu v rámci Japonska, telefonát zo Slovenska.

5/MZV SR si nahralo môj telefonát bez toho, aby sa ma spýtalo, či s tým súhlasím, dáma na druhej strane sa mi ani nepredstavila. Je toto normálne...?

Zhrnute a podčiarknute- absolútna neschopnosť, zakrývaná alibizmom, veď mi niečo pre vás robíme a uverejnené otvorené klamstvá v médiách...

Tento štát platí niekoľkých neschopných ľudí, ktorí sú na veľvyslanectve v Tokiu, na super zaplatenej dovolenke. Tento štát im platí všetky ich výlohy, ubytovanie, náklady na reprezentáciu, prenájom miesta v Tokiu s budovou veľvyslanectva a miesta pre stožiar so slovenskou vlajkou... Dvaja šikovní brigádnici zvládnu ich "náročnú" pracovnú náplň úplne v pohode... Keby jeden z nich mal zoznam tých 300 Slovákov, či koľko nás tu žije, dal by si kafčo a všetkých obvolal a omailoval, tak to ma za deň hotové!

Keď príde k nešťastiu, zalezú do diery a milý boh vie, či neboli medzi prvými, čo šli na "služobnú cestu" na Slovensko...

Keď som o tom chcel porozprávať na TV JOJ v správach, dostal som vysvetlenie, že to sa nedá a že musia mať vyjadrenie z druhej strany... Ktoré keďže dodnes žiadne nedostali, tak vec išla k vode... Ale aby som bol korektný, uvediem, že ako jediné slovenské TV médium nám dalo trošku priestoru a prísľub, že sa budú informovať na MZV SR.

Možno vedia len buzerovať ľudí za zle vypísaný formulár, kvôli nejakým lajstrom precestovať pol Japonska a zaplatiť za Shinkansen a ubytovanie v Tokiu skoro ako za spiatočnú letenku na Slovensko. Keď ich človek v "mierových časoch" žiada o pomoc, tak má pocit, že ich otravuje s ich prístupom k nám, čo tu žijeme a máme vždy pocit, že nie oni tu sú kvôli nám, ale my kvôli nim... Toto nie je nič osobne, to sú moje bohaté skúsenosti a aj skúsenosti mnohých mojich známych, ktorým sa prihodilo to, čo mne, že tu žijú alebo žili.

Beriem to. Protekčné deti a politickí nominanti, čo dostali trafiky, sú realitou. Až budú mať čas, nech si pozrú, čo je napísané v pase, že držiteľ pasu je pod ochranou Slovenskej republiky...

Pýtam sa- aká ochrana v reále?

Občania SR napriek tomu, že žijú v Japonsku, sú stále občanmi SR- a majú svoje ústavné práva!

Toto nie je naťahovanie sa o fazuľky, toto je skutočne vážna situácia.

Pýtam sa otvorene pani Radičovej, Dzurindu, Schwarzbachera a neschopákov v Tokiu- viete, čo je zodpovednosť, čestnosť, pravdovravnosť a charakter??? Hanbíme sa za takúto štátnu reprezentáciu...

PS

Dôkaz alibizmu? Dnes sme sa s údivom dozvedeli, že lietadlá, ktoré prišli pre českých občanov, zoberú aj Slovákov. Poznám minimálne 2 rodiny, ktoré potrebovali pomôcť. Pýtam sa- PREČO SME NEBOLI INFORMOVANÍ??? Viete, že odcestovali niekoľko hodín pred odletom toho "vášho" lietadla? Viete, koľko ich stál lístok? Aj vďaka vašej "akcieschopnosti"?

PS2

Už som napísal aj pánovi ministrovi zahraničných vecí Dzurindovi:

Vážený pán Dzurinda

Zdravím z Japonska

Prečítajte si prosím tento môj článok!

Rád by som veril tomu, že len ste dezinformovaný.

Pokiaľ si nájdete čas a chuť odpovedať, kontaktujte ma mailom, mobilné telefóny tu teraz spoľahlivo nefungujú.

S pozdravom

Matej Fedorov

OZVE SA? Verím, že bol len nesprávne informovaný či dezinformovaný...?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy