Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Akcia Donald: Prievidzskí policajti zachraňovali kačky
Zdielať na

Akcia Donald: Prievidzskí policajti zachraňovali kačky

PRIEVIDZA / Mestskí policajti v Prievidzi majú za sebou kurióznu záchrannú akciu. Pomáhali kačici aj jej mláďatám, ktoré sa zatúlali do mesta. Na zvieratá upozornili obyvatelia. Policajti neváhali a aj napriek komplikáciám kačice odprevadili cez celý park k jazierku. Zastavili kvôlikurióu nim aj dopravu.

Potom, ako mestskcýh policajtov upozornila na zatúlané kačiatka jedna z obyvateliek mesta, okamžite sa vybrali na miesto. "Včera sa tu nachádzalo päť mladých s kačicou. Teraz tu boli len dve. Rozhodli sme sa urobiť im policajnú eskortu cez celý park," uviedol Pavol Šmelko z mestskej polície v Prievidzi. 

Kačky im miestami dali zabrať, ale mestskí policajti z nich nespustili oči ani na chvíľu. Ich bezpečnosť bola prvoradá. "Hliadka zastavila dopravu, aby sa kačičky bezpečne dostali na druhú stranu," dodal Šmelko. 

Čím boli kačice dlhšie s policajtmi, tým boli disciplinovanejšie. Muži zákona ich v zdraví dostali až do jazera. "Keby sme im neposkytli pomoc, tak by to mohlo dopadnúť oveľa horšie," uviedol mestský policajt Víta Zajac. 

Súvisiace články