Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chlapčeka s nádorom transportovali do Prahy, v pondelok ho čaká operácia
Zdielať na

Chlapčeka s nádorom transportovali do Prahy, v pondelok ho čaká operácia

BRATISLAVA / Trojmesačnému Máriovi rastie v krku obrovský nádor. Skoro ráno odletel z Bratislavy do Prahy, kde ho budú v pondelok operovať českí lekári.

Skoro ráno pripravili lekári z Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave na transport dvojmesačného Mária. "Zdravotný stav dieťaťa je stabilizovaný. Je kompletne priprené na operačný zákrok aj na letecký transport. Na letisko ho sprevádza zdravontá sestra a lekár," uviedla pred transportom Mária do Prahy hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice Dana Kamenická. 

Malý chlapček je v nemocnici odmalička. V krku má obrovský nádor, ktorý prerastá do miechy aj do hrudníka. V jeho tele prúdia približne tri deci krvi. Stačí malá chyba a Mário by mohol vykrvácať. "Viem, že to môže dopadnúť aj zle, ale malý tu šancu dostane. A je verím, že to dá," hovorí Máriova mama Kristína Lenghard.

​Slovenskí lekári požiadali kolegov z Česka, ktorý ho zoperujú budúci pondelok v pražskej nemocnici Motol, ktorá je vybavená najmodernejšími prístrojmi. Chlapca prijali v nemocnici v piatok pred desiatou hodinou dopoludnia. "V tejto chvíli je chlapec hospitalizovaný na ARO," uviedla hovorkyňa pražskej nemocnice Motol Pavlína Danková. 

Mária operácia čaká v pondelok ráno. "Bude trvať niekoľko hodín. Bude to pomerne náročný operačný zákrok. Stav chlapca je veľmi vážny, na prognózy je veľmi skoro," dodala Danková. 

Cez víkend sa do Prahy presunú aj Máriovi rodičia. "Celý čas sa budem snažiť byť pri ňom," dodala chlapcova mama. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy