Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Druhý podozrivý z útoku v Paríži sa prihlásil na polícii
Zdielať na

Druhý podozrivý z útoku v Paríži sa prihlásil na polícii

PARÍŽ / Strelcom, ktorý vo štvrtok večer v centre Paríža zabil policajta a ďalších dvoch ľudí zranil, bol podľa médií tridsaťdeväťročný Francúz. Žil na východnom predmestí. Polícia ho už v súvislosti s terorizmom vyšetrovala. Druhý útočník sa prihlásil sám na polícii v Antverpách. Ďalších troch polícia vypočúva.

Karim Cheurfi žil v pokojnej štvrti parížskeho predmestia Chelles. V roku 2001 ho usvedčili z útoku na policajta. 

Okolo deviatej hodiny večer prišiel útočník autom k dodávke plnej policajtov. Vystúpil z vozidla a začal strieľať z automatickej pušky. Jedného policajta zabil a ďalších dvoch zranil. Následne ho zastrelili. 

Polícia zatiaľ nevie, či mal strelec nejakého komplica. Francúzske médiá však po streľbe na Champs-Élysées uviedli, že jedného z najmenej dvoch útočníkov polícia zastrelila. Vyšetrovatelia pracujú so všetkými možnosťami. 

​Ministerstvo vnútra potvrdilo jedného mŕtveho policajta, ale zároveň poprelo správy niektorých médií, že mŕtvi sú až dvaja. Vyšetrovanie incidentu si zobralo na starosť protiteroristické oddelenie parížskej prokuratúry.

K útoku sa krátko po čine prihlásil Islamský štát. Vydal vyhlásenie, podľa ktorého je páchateľ jeho bojovník. Pravdepodobne pochádzal z Belgicka, prípadne v Belgicku nejaký čas žil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy