Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V centre Paríža sa strieľalo. Dvaja mŕtvi
Zdielať na

V centre Paríža sa strieľalo. Dvaja mŕtvi

PARÍŽ / Po štvrtkovej večernej sreľbe na triede Champs-Élysées v centre Paríža zomrel policajt a útočník, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje. Podľa denníka Le Parisien je druhý útočník na úteku.

Podľa parížskej polície, ktorú citujú francúzske médiá, išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o teroristický čin, na ktorom sa podieľali najmenej dvaja útočníci. Jeden z nich je podľa denníka Le Parisien na úteku. Podľa neoficiálnych policajných správ do Paríža dorazil vlakom z Belgicka. Tri iné policajné zdroje, na ktoré sa odvoláva agentúra Reuters, tvrdia, že mohlo ísť o ozbrojenú lúpež. Hovorca ministerstva vnútra oznámil, že je príliš skoro hovoriť o motíve streľby.

https://twitter.com/itvnews/status/855150247118503936


Dvaja policajti boli pri streľbe vážne zranení, uviedlo ministerstvo vnútra. Potvrdilo jedného mŕtveho policajta, zároveň ale poprelo správy niektorých médií, že mŕtvi z policajných radov sú dvaja.

Vyšetrovanie incidentu prevzalo protiteroristické oddelenie parížskej prokuratúry. Zabitý útočník bol podľa Reuters polícii z minulosti známy a bezpečnostné zložky teraz prehľadávajú jeho bydlisko.

Parížska policajná prefektúra na twitteri vyzvala, aby sa ľudia triede Champs-Élysées a jej okolia vyhli. Stanica metra, ktorá sa nachádza uprostred bulváru, bola uzavretá. Polícia podľa záberov televíznej stanice France 24 blokuje tiež veľkú časť triedy, kam sa zišlo veľa policajných áut.


Krátko po incidente sa ozvala streľba na mieste nie príliš vzdialenom od Champs-Élysées, uviedla agentúra Reuters. Podrobnosti však zatiaľ nie sú známe.

V prezidentskom paláci podľa francúzskych médií mimoriadne zasadajú prezident Francois Hollande, premiér Bernard Cazeneuve a ich najbližší spolupracovníci.

Policajné odbory podľa Reuters na twitteri uviedli, že policajt bol zastrelený v aute, ktoré čakalo na zelenú. Útočník bol podľa nich vo voze, ktorý prechádzal okolo, a policajtov si ako terč zvolil zámerne.

K incidentu došlo tri dni pred nedeľňajším prvým kolom francúzskych prezidentských volieb, ktorých zásadným témou je bezpečnosť a teroristická hrozba. V celom Francúzsku platí sprísnené bezpečnostné opatrenia.

https://twitter.com/Le_Figaro/status/855148026796666884

Súvisiace články

Najčítanejšie správy