Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajtovi, ktorý udrel sprejera, hrozí väzenie
Zdielať na

Policajtovi, ktorý udrel sprejera, hrozí väzenie

Archívne video

BRNO / Minulý rok polícia prichytila dvoch vtedajších zamestnancov Národného divadla, ako sprejujú budovu v centre mesta. Po krátkej naháňačke ich policajti chytili. Jedného vandala mal policajt Jakub Zejda udrieť. Za tento čin mu hrozí až päť rokov vo väzení.

Po krátkej naháňačke odviedli mladíkov na stanicu. Tam mal policajt Zejda štyrikrát udrieť sprejera, čo mu spôsobilo natrhnutie ušného bubienka. Policajt sa bráni, že k žiadnemu násiliu nedošlo, spomenuli, že mladíci boli pod vplyvom alkoholu. "Na stanici sme robili administratívu, on stále prerývane dýchal, ale lekárske ošetrenie nechcel. Potom sa povracal, takže dostal vedro a zvratky po sebe upratal. Na ceste do cely ho ešte videla lekárka, ani tam sa na nič nesťažoval."  

Za svojho kolegu sa postavil aj druhý člen hliadky. Potvrdil udalosti, že mladíkovi bolo zle, ale lekárka po vyšetrení vyhlásila, že je schopný ísť do cely. 

Druhá strana

Podľa poškodeného sa na stanici udialo toho viac. " Na stanici ten policajt niečo zapisoval, potom sa postavil a dal mi pár faciek, ani neviem za čo to bolo. Boli to určite facky, ak by ma udrel päsťou, tak to by som nevstal. Bola to neskutočná bolesť, nedokázal som myslieť na nič iné."

Druhý sprejer zas podporoval verziu svojho spolupáchateľa: "V ten deň sme mali voľno a tak sme maľovali na legálne povolenej ploche. Potom sme sa stretli s partiou a pili vodku a pretože sme mali so sebou ešte nejaké spreje, začali sme maľovať na inú stenu. Niekto zavolal - Polícia! - a začali sme utekať. Ja som bežal tak rýchlo, že som stratil aj tašku, ale za chvíľu ma aj tak chytili." Páchatelia sa onedlho stretli na súde, kde dostali malý trest za vandalizmus. Kamarátovi sa vtedy poškodený sťažoval, že ho bolí hlava a hlavne ucho. "Vždy hovoril pravdu, takže si nemyslím, že by klamal," dodal sprejer. 

Prípad teraz prešetrujú a súd bude pokračovať vypočutím znalca, informuje český portál novinky.cz. V prípade, že policajta obvinia, hrozí mu až päť rokov vo väzení. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy