Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Biela tma pod Tatrami. Na diaľnici sa zrazili desiatky áut
Zdielať na

Biela tma pod Tatrami. Na diaľnici sa zrazili desiatky áut

POPRAD / Medzi Popradom a Spišským Štvrtkom sa vo štvrtok ráno zrazilo viac ako tridsať áut. Nehoda si vyžiadala viac ako dve desiatky zranených.

Celkovo dvadsaťštyri zranených, z toho dvoch ťažko, šesť stredne a šestnásť ľahko si vyžiadala štvrtková ranná reťazová dopravná nehoda na D1 medzi Popradom a Spišským Štvrtkom.

"Podľa mojich informácií medzi zranenými deti neboli," povedal krátko po ukončení záchrannej akcie hovorca záchranárov Boris Chmel. Na mieste podľa jeho slov zasahovalo sedem posádok Záchrannej zdravotnej služby, ktoré transportovali pacientov do nemocníc v Poprade, Spišskej Novej Vsi, Levoči a Kežmarku.

"Zranení sú momentálne na centrálnom príjme,“ potvrdila hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda. Šesť pacientov previezli do levočskej nemocnice. Jeden zo šiestich pacientov, ktorí boli dnes po rannej reťazovej dopravnej nehode na diaľnici D1 prevezení do nemocnice v Spišskej Novej Vsi, je v kritickom stave. Ide o muža s viacnásobnými vnútornými poraneniami. Informoval o tom Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia. "Absolvoval brušnú operáciu a na piatok je naplánovaný jeho prevoz na vyššie pracovisko do Košíc, na kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ uviedol.

Nehoda sa stala po šiestej hodine ráno, na mieste sa zrazilo podľa polície 30 až 40 vozidiel, časť D1 je uzatvorená. Situáciu komplikovalo veľmi nepriaznivé počasie - silný vietor a snehová búrka.

​​​Úsek je v oboch smeroch neprejazdný. 

Pozrite sa na reportáž Martiny Molčanovej. Takto to vyzerá na slovenských cestách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy