Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V USA sa chystá miliónový proces. Pasažier, ktorého vyhodili z lietadla, žaluje aerolinky
Zdielať na

V USA sa chystá miliónový proces. Pasažier, ktorého vyhodili z lietadla, žaluje aerolinky

CHICAGO / Americká letecká spoločnosť United Airlines sa môže "tešiť" na miliónový súdny proces. Doktor David Dao, ktorého pracovníci aeroliniek vyhodili 9. apríla z lietadla, si najal jedného z najlepších právnikov v USA, Toma Demetria.

Ten je v USA označovaný aj ako právnik miliónových procesov. Demetrio sa k prípadu, ktorý sa stal na začiatku apríla, stihol už vyjadriť na tlačovej konferencii. „Ak sa aerolínie chystajú vyhodiť cestujúceho z lietadla, za žiadnych okolností to nesmú urobiť s použitím neprimeranej sily,“ informuje portál Heavy.com

Spoločnosť United Airlines na linku z Chicaga do Louisville predala viac leteniek, než bola kapacita lietadla. Pri odbavovaní to aerolinky cestujúcim oznámili a zároveň vyzvali prípadných dobrovoľníkov, aby si let za odškodnenie zmenili. Nikto sa však neprihlásil, preto počítač náhodne vybral štyroch ľudí, ktorých spoločnosť vylúčila z prepravy.

Spomínaný muž ale odmietol svoje miesto opustiť, preto ho z lietadla vyniesli uniformovaní príslušníci. Následne sa do lietadla vrátil, podľa svedkov bol ale očividne zmätený a mal zakrvavenú tvár. Vyvedený muž podľa výpovede ostatných cestujúcich tvrdil, že je lekár a že nasledujúci deň ho očakávajú pacienti, uviedla stanica CNBC.

Video, ktoré zverejnil jeden z cestujúcich na sociálnej sieti, sa stalo v priebehu pár hodín virálnym. 

Aerolinky vo vyhlásení uviedli, že ich zamestnanci postupovali podľa pravidiel. Šéf spoločnosti Oscar Munoz sa za incident zároveň ospravedlnil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy