Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Mestský policajt mení zvodky na rozprávky
Zdielať na

VIDEO: Mestský policajt mení zvodky na rozprávky

PRIEVIDZA / Mestský policajt z Prievidze mení policajné zvodky na rozprávkové príbehy. Hlavným predstaviteľom tej poslednej je potužený bohatier a zlý čierny rytier. Vtipnou formou opísal to, ako neznámy páchateľ poprevracal v meste smetné nádoby. Rozprávka sa okamžite stala hitom.

Poprevracané smetné koše v Prievidzi inšpirovali Víta Zajaca z prievidzskej mestskej polície k napísaniu netradičnej rozprávky. "To, čo som videl ma nahnevalo a potom som už len písal, čo mi slina na jazyk priniesla," vysvetľuje svoj spisovateľský počin policajt. Z neznámeho páchateľa sa stal podgurážený bohatier a zo smetiaka čierny rytier.

Autorovi zabralo napísanie tejto policajnej rozprávky necelých desať minút. Takýmto netradičným spôsobom chcel upozorniť na vandalov v uliciach Prievidze. Rozprávka má u ľudí veľký úspech. "Je to z môjho pohľadu zaujímavé, je to vtipné. Myslím si, že ľudí by to mohlo zaujať. Ja gratulujem," zhodnotila príbeh učiteľka Nikola Dobišová.

​Prečítajte si znenie celej policajnej rozprávky:

Siláci a hrdinovia v Prievidzi

Časy silákov, hrdinov a Herkulesov neboli len v dávnej minulosti. Aj dnes sa nájdu nebojácni siláci, ktorí hrdinsky dokážu čeliť nástrahám nočného času. Pod rúškom tmy sa tak dejú rôzne skutky, nad ktorými doslova ostáva rozum stáť. Inak tomu nebolo ani v minulom týždni v parku Priepadliská.

Potúäžený bohatier zrejme kráčal nocou, keď sa mu zrazu do cesty postavil čierny rytier. Krik a dych nepomohli, preto prišlo aj na silu svalov. Pár nacvičených pohybov a votrelec sa bezmocne váľal na zemi, odkiaľ už nevstal. Ani druhý zloduch obďaleč neodolal a skončil pokorený v studenej trávnatej perine. nebojácny bohatier si ešte raz logol z fľaše trunku a odkráčal do ďalšej posilňovne.

Až ranné lúče prišli a odhalili, kto sa skrýval za maskou čierneho rytiera. Dva smetné koše ostali ležať po zásahu hrdinu, ktorého egu nedokázali ani tento raz odolať. Ich obsah sa zmiešal s obsahom bohatého ducha siláka, ktorý je na svoje dielo náležite pyšný. A možno aj nejakú princeznú tým ohúril.

Našťastie nezlomní ľudia z mesta koše opravili a trávnik upratali. A čo náš silák? Ako kedysi, aj teraz si zaslúži odmenu. Pokiaľ ho odvaha za triezva neopustila, môže sa prihlásiť a 33 eur prevziať si alebo odovzdať? Ale to už bude iný príbeh, milé deti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy