Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bývalý pracovník lotérie vyhral viac ako14 miliónov, zatkli ho
Zdielať na
Zaujímavosti

Bývalý pracovník lotérie vyhral viac ako14 miliónov, zatkli ho

Zdroj: ISIFA

DES MOINES / Úrady v americkom štáte Iowa zatkli bývalého zamestnanca lotérie, z ktorého sa vykľul záhadný výherca mnohomiliónového jackpotu. Päťdesiatjedenročný Eddie Raymond Tipton bol po štvoročnom vyšetrovaní obvinený z podvodu. Oznámila to v piatok stanica BBC na svojom webe.

Tipton si v októbri 2010, kedy pracoval pre lotériu ako riaditeľ pre bezpečnosť, kúpil los. Zamestnanci ale majú zo zákona zakázané kupovať si losy či vyhrávať ceny. Chytený bol potom, čo sa pokúšal za pomoci prostredníkov dostať k výhre presahujúcej 14 miliónov dolárov (11 957 635,8 eur).

Podozrenie vzrástlo potom, čo chcel výhru tesne pred vypršaním lehoty pre prihlásenie sa výhercu získať newyorský právnik pre nemenovanú osobu. Žiadosť neskôr stiahol.

Tipton podľa televízie ABC ešte roky unikal vyšetrovateľom. Až minulý rok úrady zverejnili videozáznam z obchodu, kde si záhadný výherca los zakúpil.

Eddie Raymond Tipton bol riaditeľom pre bezpečnosť v lotérii:

Udalo ho spolupracovník

Úrady si vtedy neboli isté, či je víťaz zapletený do podvodu alebo sa stal obeťou zločinu. Každopádne požiadali verejnosť o pomoc s identifikáciou muža, ktorého tvár zakrývala kapucňa. Tiptona rozpoznal jeho niekdajší spolupracovník a udal ho.

Úrady zistili, že Tipton sa pokúšal k výhre dostať za pomoci druhých osôb. Jednou z nich bol aj nemenovaný Kanaďan, ktorý sa po prísľube imunity rozhovoril o celom príbehu.

Šéf lotérie v Iowe Terry Rich nazval prípad nevyzdvihnutého jackpotu jedným z najpodivnejších za viac ako štvrťstoročnú históriu hry.

Zdielať na

Súvisiace články