Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pozor! Národnú bločkovú lotériu čakajú zmeny
Zdielať na

Pozor! Národnú bločkovú lotériu čakajú zmeny

BRATISLAVA / Národná bločková lotéria sa mení. Podľa nových pravidiel sa počet výhercov mesačne zvýši na 408. Čakajú ju aj ďalšie zmeny.

Prieskum ukázal, že Slováci chcú, aby vyhrávalo viac ľudí aj za predpokladu, že získajú nižšiu sumu. "Celkový počet výhercov za jeden mesiac sa zvýši z doterajších 29 na 408," hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Tipos Ladislav Kriška.

Častejšie žrebovanie

Žrebovať sa bude častejšie a doterajšie hry nahradia žrebovanie Národnej bločkovej lotérie a Televízna šanca. "Budeme žrebovať každých sedem dní, stojeden výhercov namiesto doterajších desať," uviedol Kriška.

Každé žrebovanie bude mať jedného hlavného víťaza, ktorý získa predpokladanú sumu 10 000 eur a sto ďalších hráčov, ktorí získajú po 100 eur.

Hodnota hlavnej výhry je v rukách samotných hráčov. Za každý zaregistrovaný bloček sa suma jackpotu zvýši o jeden cent. "Môžu vygenerovať akúkoľvek výšku jackpotu," tvrdí..

V národnej bločkovej lotérii bolo za necelý rok od jej spustenia, teda od 16. septembra 2013 do 2. septembra tohto roku, zaregistrovaných vyše 85,4 mil. pokladničných dokladov.

Veľkú väčšinu z tohto počtu, až takmer 84 miliónov bločkov, zaregistrovali hráči do lotérie prostredníctvom internetu. Počet aktívnych hráčov aktuálne predstavuje takmer 460 tisíc.

960 tisíc eur

Tipos pritom hráčom národnej bločkovej lotérie za rok jej fungovania vyplatil peňažné výhry v sume 960 tisíc eur. Výhercovia si okrem toho vďaka lotérii odniesli aj 21 osobných automobilov a získali tri dovolenky. Všetky výhry pritom národná lotériová spoločnosť zabezpečuje z vlastných zdrojov a prostredníctvom svojich partnerov.

Ako dodal Kriška, spolu s peňažnými výhrami by ročné náklady na národnú bločkovú lotériu nemali prekročiť dva milióny eur.

Najčítanejšie správy