Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Meno, ktoré chceli úrady zakázať: Manželia pomenovali syna po jedle
Zdielať na

Meno, ktoré chceli úrady zakázať: Manželia pomenovali syna po jedle

Zdroj: Instagram/GG

LONDÝN / Rodičia sa rozhodli pomenovať syna po obľúbenom jedle, čo sa neobišlo bez posmeškov. Zabrániť sa tomu snažili dokonca aj úrady. Informoval o tom spravodajský portál TN.cz.

Britská dvojica si zvolila naozaj unikátne meno pre dieťa. Ako uviedol denník The Mirror, výber padol už na začiatku randenia. Chlapčeka pomenovali Theodor Smokey Bacon, čo v preklade znamená Theodor Údená Slanina.

Pauline a Maxwell Baconovci vedeli, že svojim výberom vyvolajú búrlivé emócie, ale im na tom nezáleží. Keď Pauline zistila, že jej budúci manžel sa priezviskom volá Bacon (teda Slanina), pripadalo jej to fantastické. Zhodou náhod je totiž jej rodné prezvisko Fridh, čo je švédske meno, vyslovujúce sa ako "smažený".

Zaregistrovať meno s pravopisom Smoky nebolo jednoduché

Malý Theodor Smokey sa narodil v roku 2021 vo Švédsku.Tamojším úradom sa ale voľba mena nepozdávala a manželia boli nútení urobiť menšiu zmenu. "Keď som sa pokúsila zaregistrovať Theodor Smokey Bacon s normálnym pravopisom Smoky, bolo mi povedané, že by to nebolo možné," spomína Pauline pre denník The Sun. Obísť sa im to podarilo tak, že k menu pridali písmenko "e", čo napokon úrady schválili.

"Smokey je naša hrdosť a radosť. Náš malý chlapček má rozsiahlu zbierku tričiek s prasiatkami. Jeho otec má roztomilé tetovanie prasiatka a jeho krstný otec má tetovanie plyšového medvedíka držiaceho kus udenej slaniny. To meno myslíme smrteľne vážne, je to oslava jedinečnej rodinnej tradície," dodala matka chlapčeka. Zároveň priznala, že ich budúce deti rovnako ponesú unikátne mená a to Maple (v preklade Javor) a Crispi (Chrumkavý).

Súvisiace články

Najčítanejšie správy