Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Občiansky a preukaz poistenca sa možno spoja
Zdielať na

Občiansky a preukaz poistenca sa možno spoja

SLOVENSKO / Žijeme v dobe, keď už takmer na všetko máme preukaz, alebo nejakú inú kartičku. Preto aj keď v peňaženke nosíte iba pár drobných, pomaly sa trhá vo švíkoch. Možno preto poteší správa, že minimálne jedného dokladu sa už čoskoro zbavíme navždy. Teda presnejšie, dve rôzne kartičky nahradíme jednou. Informoval o tom portál aktuality.sk

Elektronizácia zdravotníctva

Za všetko môže súčasný projekt elektronizácie zdravotníctva, na základe ktorého by sa mala vydávať zdravotná kartička s elektronickým čipom. A keďže takýto čip sa už nachádza na nových občianskych preukazoch, bolo by riešenim vydať iba jednu kartičku.

Podľa ministerky ide o to, aby bol projekt čo najefektívnejší. Minulý týždeň vláda schválila návrh zákona o Národnom zdravotníckom informačnom systéme. Realizácia projektu sa ale doteraz viackrát posúvala.

Dočkáme sa o 2 roky

Podľa portálu aktuality.sk by mali poistenci od svojej zdravotnej poisťovne dostať preukaz s elektronickým čipom do konca roka 2015. Návrh zákona tiež prináša možnosť predpisovať eklektronicky lieky, zdravotnícke pomôcky, či špeciálne potraviny.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články