Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Útoky na policajtov sa množia. Ľudia sa už neboja ničoho!
Zdielať na

Útoky na policajtov sa množia. Ľudia sa už neboja ničoho!

Policajti to majú v uliciach čoraz komplikovanejšie. Denne sa stretávajú s útokmi. V sobotu sme vám priniesli reportáž z Trenčína, kde na policajtov zaútočilo 20 opitých ľudí. Odborníci tvrdia, že bude ešte horšie.

Žiaden rešpekt pred policajtmi

Ľudia napádajú policajtom nielen slovne, ale často aj fyzicky. Svoje o tom vedia aj trenčianski PMJ – čkári. Poriadnou trmou-vrmou skončila napríklad bežná kontrola jedného z mladíkov, ktorý stál v kontajneri. Potom, ako si od neho policajti pýtali občiansky preukaz, sa na nich vrhlo 20 jeho kamarátov.

Na policajtov útočili päsťami nielen muži, ale aj ženy. Troch ľudí odviedli v putách. "V uvedenom prípade boli všetky tri predvedené osoby pod vplyvom alkoholu," potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Rušná noc po tejto bitke ani zďaleka nekončila. Spŕšku nadávok si policajti vyslúžili aj v podnikoch v ktorých hľadali drogy. "Za socializmu, keď prišiel policajt do nejakej krčmy alebo reštaurácie, tak tá reštaurácia stála v pozore, bolo tam ticho. Dnes sa ten policajt stretáva s nadávkami, s odmietaním," tvrdí bezpečnostný analytik Martin Kováčik.

A bude ešte horšie...

Vďaky sa nedočkali ani o pár minút neskôr, keď na ulici zachraňovali opitého mladého muža. Jeho kamaráti im namiesto poďakovania za to, že policajti zachránili ich kamaráta, ktorý ležal polonahý v mraze na holej zemi, začali nadávať.

Podľa odborníkov bude ešte horšie. "Speje to k tomu, že tieto kontroly budú vykonávané v sprievode kukláčov," vraví ďalej Kováčik.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy