Polojasno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Amnestovaný Čech (33) mal dobodať Slováka (†30)
Zdielať na

Amnestovaný Čech (33) mal dobodať Slováka (†30)

Verejnosť sa stala svedkom viacerých priestupkov či trestných činov, za ktoré sú zodpovední amnestovaní väzni. V Čechách existujú štatistiky, v našej krajine to nikto nesleduje. Na svete je ďalší trestný čin, ktorého sa údajne dopustil český väzeň, ktorého z väzenia prepustili pred pár týždňami po tom, ako mu prezident udelil amnestiu. Je podozrivý z vraždy Slováka.

Daniel nemal domov

Muž, ktorého zavraždili, je 30-ročný Daniel, po ktorom pátra polícia od roku 2010. Bol na neho daný príkaz na zatknutie kvôli krádeži vlámaním a neoprávnenému používaniu cudzieho motorového vozidla. Slovák žil dlhšiu dobu bez domova a bol medzinárodne hľadaný. Podľa našich zistení bol žiadaný súdmi v Žiline, Pezinku, Malackách, no i doma v Trnave. Tam mal podstúpiť dokonca ochrannú liečbu.

Rodina zrejme nič netuší

Jeho matka nežije na Slovensku, podľa našich informácií sa odsťahovala približne pred troma rokmi do Viedne. Je tak možné, že o smrti svojho syna ani nevie. Pokiaľ sa Slovenskej polícii skontaktovať s jeho rodinnými príslušníkmi, prichádza do úvahy sociálny pohreb na náklady českej strany.

Koniec slobody

Podozrivý, 33-ročný Čech, z vraždy Slováka bol v januári amnestovaný českým prezidentom. Pre výnimočný trest sa už zrejme na slobodu nedostane. Slovenská amnestia bola prísnejšia. Napriek tomu v januári u nás väznice opustili stovky ľudí. Toto je informácia na stránke českého policajného prezídia. V januári riešili tamojší policajti 340 prípadov, ktorých sa dopustili amnestovaní väzni. Je to tu rozdelené na trestné činy a priestupky. U nás to nikto nesleduje. 

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy