Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Toto mužovi radšej nehovorte! Ani pri sexe
Zdielať na

Toto mužovi radšej nehovorte! Ani pri sexe

Dôvera a vzájomná tolerancia. Presne o tom by manželstvo či spolužitie malo byť. Mnohokrát však partneri toto zlaté pravidlo podceňujú. Ak však chcete, aby vám vzťah aj napriek nezhodám a hádkam fungoval, dodržujte nasledujúcich 10 rád.

1. Áno, mala som orgazmus. Aj keď...

Túto lož považujú psychológovia za celkom zbytočnú. "Definícia intimity je predsa o tom, že človek odhalí niekomu aj svoje chyby," povedala  psychoterapeutka Judy Fordová. Klamstvo vyrieknuté po sexe sa môže ukázať ako dlhodobejší problém. Aj tu platí staré známe - úprimnosť nadovšetko! VIAC TU.

2. Si ako tvoj otec

Muži mávajú dobrý vzťah predovšetkým so svojimi matkami. Nie každý chlap totiž dokáže ísť s otcom na futbal, piť pritom pivo a rozprávať sa o svojom sexuálnom živote. 

Muži sa koniec koncov častokrát na svojich otcov podobajú. Majú tie isté alebo podobné zásady, rovnaké zvyky, alebo názory. Málokedy si to však pripustia. Preto sa na ženy hnevajú, ak im pripomenú, že robia veci, ktoré na otcovi z duše nenávidia.

3. Prečo si nenájdeš lepšiu prácu?

Sťažuje si váš partner na prácu, prípadne je večne nespokojný so svojím malým príjmom? Rady typu: Tak daj výpoveď a nájdi si inú, v tomto prípade podľa odborníkov nepomôžu.

Mužov táto skutočnosť priveľmi deprimuje. Veľmi dobre vedia, že by mali zarábať viac a lepšie sa o svoju rodinu postarať. Pracujú na sebe, ale výsledky sa nemusia dostaviť hneď. Nesúrte ich!

4. Moja matka ma varovala...

A už vôbec nie: Pred tebou! A to aj v tom prípade, že to vaša polovička opäť raz prehnala. Mužovi tak dávate jasne najavo, že vo vašom vzťahu má prím matka a že vám v skutočnosti vôbec nezáleží na akomkoľvek inom názore. Muž potrebuje vedieť, že stojíte na jeho strane!

5. Nechaj to tak, spravím to sama!

Týmto výrokom jasne dávate najavo, že váš chlap je úplne neschopný. Nielenže niečo nevie spraviť, vy mu ani nedáte možnosť sa o to aspoň pokúsiť. Ak nechcete, aby bol oheň na streche v priebehu niekoľkých sekúnd, zdržte sa radšej akýchkoľvek komentárov.

6. Neustále či Nikdy

Negatívny podtón vo vašom slovnom prejave postaví muža do obrannej pozície. Vie, že nasledujúci rozhovor sa nebude niesť v konštruktívnom duchu, ale bude to záplava výčitiek. Buď vás prestane počúvať hneď po úvodom predslove, ale od vás radšej odíde.

7. Naozaj si myslíš, že vyzerám dobre?

V tomto prípade zatnete priamo do živého. Muž vie, že vás žiadna odpoveď neuspokojí. A je mu pritom jedno, či vyzeráte v tých šatách božsky alebo to nie je úplne "vaša šálka kávy." Chce mať od vás pokoj a neriešiť vaše večné otázky tohoto typu.

8. Vyzeráš zle, mal by si niečo robiť

Muži sú od prírody vzťahovační a každú kritiku si berú príliš osobne. Ak chcete vášmu partnerovi naozaj pomôcť a záleží vám na jeho postave, zmeňte jeho jedálniček, prípadne ho podporujte v jeho pohybových aktivitách. Ak sa na jeho tvári objavia vrásky, poraďte mu, aby sa večer krémoval. Od vás to zoberie.

9. Zase ideš von?

Muži a ich kamaráti - to je kapitola sama o sebe. Šetrite kritikou, pokiaľ nechcete celý večer preplakať. Mužovi kamaráti majú síce svoje chyby, ale majú ich radi. Nesmiete im prikazovať,  s kým sa môžu kamarátiť a s kým nie. Ani vám by sa to nepáčilo.

10. Postaraj sa o deti... ale nerob toto a toto

Muži si radi riadia svoj život. Neznesú, ak im dáte najavo, že niečo viete lepšie ako oni sami. Oni si to aj tak spravia po svojom. Neznamená to, že to robia zle. Jednoducho niektoré veci robia inak.

Muž a žena_posteľ_hádka_nahnevaní obaja

ISIFA

Súvisiace články