Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvadsiatka? Zabudnite, vášnivé partnerky sú zrelé ženy!
Zdielať na

Dvadsiatka? Zabudnite, vášnivé partnerky sú zrelé ženy!

Mladé slečny môžu byť symbolom neskúsenosti a nevinnosti. Pokiaľ však ide o sex, zrejú ako víno. Čím sú staršie, tým viac si ho užívajú, tvrdí nedávno publikovaný výskum v The Journal of Sexual Medicine.

A tým väčšia je teda šanca, že posteľové hrátky budú stáť za to. Vedci skúmali pomocou dotazníkov sexuálnu aktivitu, libido a spokojnosť na vzorke 800 žien. Zistili, že staršie ženy sú oveľa spokojnejšie so svojím telom, poznajú jeho reakcie a dokážu dosiahnúť častejšie vyvrcholenie. 

Masturbovanie, orgazmus, fantázia...

Okrem toho vedia lepšie vyjadriť svoje priania a túžby a zaistiť si tak sexuálny pôžitok, ktorý im vyhovuje. Rovnaké závery potvrdil aj výskum z roku 2010, ktorý vyhotovili odborníci z univerzity v Texase a jeho závery zverejnil magazín Personality and Individual Differences.

Jeho autori zistili, že tridsiatničky a štyridsiatničky so oveľa náruživejšie a vášnivejšie, než ich mladšie kolegyne.

Ženy v rozmedzí 27 až 45 majú väčšiu fantáziu, ich túžby sú intenzívnejšie a doprajú si erotické radovánky v hojnejšej miere než ženy vo veku od 18 do 26. Dámy v strednom veku prevalcujú svoje mladšie konkurentky aj v počte orgazmov za týždeň, masturbačnej aktivite a odvahe erotických fantázii.

Vášeň stupňuje ohrozenie

Autori výskumu majú pre tento jav evolučné vysvetlenie. Sexuálana aktivita žien stúpa tým viac, čím sa približuje koniec plodnosti. Príroda si tak údajne na poslednú chvíľu snaží zariadiť prenos genetickej informácie. Najväčšiu nádej na počatie majú ženy okolo dvadsiatich rokov.

Ich libido je totiž údajne nižšie, pretože nepotrebujú súložiť tak často, aby si zaistili pokračovanie rodu. U tridsiatničiek a štyridsiatničiek začína plodnosť klesať, ženy preto začínajú nevedomky svoje šance na splodenie potomka zvyšovať intenzívnejším libidom a väčšou frekvenciou styku.

Mladí nesexujú kvôli stresu

Hore uvedené výskumy nie sú jediné, čo fandia zrelým ženám. Podľa štúdie z roku 2002 majú najväčšiu chuť na sex ženy okolo tridsiatky. Frekvencia ich milostného života je oveľa vyššia než u mladších, alebo starších žien, a to bez ohľadu na to, či sú vydaté, alebo slobodné.

Milovníkov mladých nepoteší ani výskum z roku 2010, ktorý zistil, že stále viac žien medzi 18 a 30 rokom má extrémne nízke libido.

Prieskumy, ktoré uskutočnila International Society for the Study of Women´s Sexual Health tvrdí, že na mizivej chuti mladých žien nesie hlavný diel stres, depresia a zlé vzťahové zázemie.

Potvrdzuje to aj nasledujúca reportáž. Sexuológovia tvrdia, že chlapi sa správajú ako moriaci. Narozdiel od žien. Tie majú iné kritériá výberu...

Súvisiace články