Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pozor na doklady! Zlodej na Pavlove kúpil televízor
Zdielať na

Pozor na doklady! Zlodej na Pavlove kúpil televízor

Pánovi Pavlovi zlodej najprv ukradol doklady a neskôr mu ich tajne vrátil. Položil mu ich na parapetu okna na dome. Okradnutý muž sa však z dokladov tešil iba dovtedy, kým nezistil, čo všetko zlodej s jeho občianskym preukazom navystrájal.

Radosť z nájdenej peňaženky trvala iba chvíľu

Pán Pavol stratil peňaženku so všetkými dokladmi. Lenže o pár dní sa našla a vyzeralo to, že je všetko v poriadku, ale nebolo. Pavla ihneď radosť z nájdených dokladov prešla, neznámy nálezca si ich totiž takpovediac požičal na nákup, ktorý má teraz zaplatiť Pavol. "Suseda mi doniesla šeky, že poštárka jej dala. Každý mesiac po 14 eur platiť," priblížil.

Zlodej sa s ukradnutými dokladmi vybral do predajne elektra a kúpil si televízor cez spoločnosť, v ktorej vám na nákup na splátky stačí iba občiansky preukaz. Uviedol Pavlovo celé meno, dal jeho občiansky preukaz a vymyslel si, že pracuje v istej sninskej firme. Nakoniec tieto údaje potvrdil falošným podpisom. "Policajti mi ukázali zmluvu aj a hovorím, to nie je môj podpis," povedal pán Pavol.

Na splátky za cudzieho Pavol nemá

Pavol dokonca spomínanú predajňu nikdy v živote nenavštívil. Ťažké srdce má aj na predavača, vraj si mal lepšie všimnúť fotku na doklade. Dokonca sa dozvedel, že zlodej pri kúpe elektroniky nešetril a na Pavlovo meno si toho nabral viac.

Podvedený muž si tieto mesačné splátky nemôže dovoliť splácať. Žije iba zo sociálnych dávok. "Jak ja budem platiť? Za čo, keď ja nemám ani televízor ani nič," skonštatoval pán Pavol. Polícia stále po páchateľovi pátra. Za tento skutok mu hrozí niekoľkoročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy