Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
SERVISNÁ TÉMA. Záchrana topiaceho sa človeka
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Záchrana topiaceho sa človeka

Viac ako 8 životov si už tento rok zobrali vody vo všetkých kútoch Slovenska. Ponúkame Vám niekoľko rád, ako sa zachovať, keď uvidíte vo vode topiaceho sa človeka. Jeho záchrana totiž môže byť nebezpečná. Koniec koncov, sami dobre viete, že smutné štatistiky leta, často zvyšujú aj laickí záchranári.

Dôležitý prvý moment

Podľa skúsených záchranárov sa v takejto situácii môže ocitnúť ktokoľvek a kedykoľvek. Topiť sa môže plavec profesionál, ale aj amatér. V takej situácii je podľa skúsených záchrancov dôležité správne zareagovať už v prvom momente. Dôležitá je stratégia a taktika. Aby sa zo zachraňujúceho nestal nakoniec zachraňovaný.

Pri záchrane je najdôležitejšie dbať v prvom rade o seba. Topiaci má totiž snahu zachrániť sa za každú cenu. Preto je tu ďalšia jednoznačná rada. Neísť do kontaktu a zachovať si chladnú hlavu.

Pomôžte si konárom...

Záchranári radia použiť čokoľvek dostupné na brehu. Od plastových fliaš, konárov, či plážovej lopty. Topiaci sa človek sa potom ukľudní a skôr začne spolupracovať. Dôležitá je spolupráca aj ďalších ľudí na brehu. Tí by vám mali pomôcť s prvou pomocou.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Topiaci sa muž_hasiči_záchrana_voda_jazero_ilustračné foto

ISIFA

Súvisiace články