Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
(Bez)problémové dovolenky. Na čo si treba dávať pozor
Zdielať na

(Bez)problémové dovolenky. Na čo si treba dávať pozor

Blíži sa leto, čas dovoleniek a najmä oddychu a relaxu. Každý však vie, že letná turistika skrýva mnohé nástrahy, hlavne v poslednej dobe sa ich akosi množí. Reportér Viliam Šuška zisťoval, ktoré to sú. Pozor si dávajte najmä v niektorých nepokojných, no stále veľmi obľúbených destináciách...

Pozor na nepokoje a štrajky

Na cestovnú horúčku je pripravené už aj naše bratislavské letisko. Lieta sa z neho až do 42 destinácií. Aby ste sa už tu vyhli prvým problémom, zo zapísanej batožiny povyhadzujte napríklad ostré predmety a tekutiny. Možno to opakujeme ako obohratá platňa, no verte, že niektorí ľudia na to akosi zabúdajú.

"In" je momentálne Turecko, Chorvátsko, Bulharsko či Taliansko. Vsádzajte určite na poistenie proti úpadku a cestovnú kanceláriu v Slovenskej asociácii... Ak milujete Grécko a Španielsko, tie sú momentálne miestami nepokojov a štrajkov. Otázne je, či sa tu turista dostane k svojim peniazom. Preto si zoberte radšej istú finančnú rezervu - pre grécke ostrovy to platí dvojnásobne. Sieť bankomatov totiž nie je všade veľká.

Škrt cez rozpočet? Žalúdočné problémy...

Pokiaľ sa ale bojíte prípadných krádeží a násilností, tie možno zažijete na Iónskych ostrovoch či Chalkidikoch, bezpečnosť sa tu vraj zhoršuje.

Aj napriek tomu, že v Egypte momentálne nepokoje nie sú, isté bezpečnostné pravidlá tu stále platia. "Treba sa vyhýbať nejakým veľkým zoskupeniam, fakultatívne výlety nerobiť individuálne," radí Petra Mydlová z cestovnej kancelárie. Mnohí radia nezabudnúť si doma aj nejaké preventívne lieky. Časté sú totiž aj žalúdočné problémy, ktoré sa môžu skončiť kolapsom. A samozrejme, zdravotne sa poistiť!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články