Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
NA VLASTNEJ KOŽI. Toto je skutočná Kuba...
Zdielať na

NA VLASTNEJ KOŽI. Toto je skutočná Kuba...

Biely piesok, slnko svietiace takmer po celý rok a typické kubánske cigary. Vy tiež počujete hudbu z hlavného mesta Havany? Aj o tom je Kuba. Teda, aspoň v našich predstavách. Či taká naozaj je, nám prezradil reportér Michal Rybanský.

Cítiť náznak kapitalizmu

Zo zeme Raúla Castra sa vrátil Michal len pred nedávnom. "Teraz sa na Kube začína obdobie dažďov. Dokonca nezvyčajne na túto dobu sa na pobreží od Spojených štátov začali tvoriť hurikány. Tie ohrozujú ostrov zvyčajne až od augusta," začal rozprávanie reportér. 

Stále ide o ostrov slobody, najmä cudzinci to tak volajú. "Pokiaľ je Raúl aj Fidel živý... Avšak je tam vidno, že sa komunistický režim uvoľňuje, napokon keď ide človek do Havany, tak začínajú dávať licencie na taxíky. Dokonca tam cítiť náznaky jemného kapitalizmu. Jeden z taxikárov nás zobral siedmich," spomína Michal.

Každý turista na Kube musí mať fotku pred Che Geuvarom, je to výborný turistický artikel. Je na každom rohu. Jeho portrét nájdete na tričku, čiapke - samozrejme, za trojnásobnú cenu.

Cigary a rum

Čo sa týka bezpečnosti, ak sa rozhodnete navštíviť Kubu sami, treba dodržiavať isté pravidlá. "Ale vo všeobecnosti je Kuba veľmi bezpečná, o turistov sa tam vzorne starajú bezpečnostné zložky," dodal Michal.

Siestu nemajú, i keď to podnebie spôsobuje taký pomalší štýl. Najdrahšia na tejto dovolenke je letenka. Keď už si človek môže dovoliť letenku, tam už prežije.

"Cigary sú hlavný turistický produkt, Kubánci si uvedomili, o čom je čaro cestovného ruchu a vedia, čo najviac ide," uzavrel Michal.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články