Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dodržujte na dovolenke pravidlá, predídete problémom
Zdielať na

Dodržujte na dovolenke pravidlá, predídete problémom

Blížiace sa letné dovolenky nemusia byť také veselé, aké si želáme. Žiaľ, každoročne v zahraničí príde o život niekoľko turistov. Neraz ide o nehodu, no stávajú sa obeťami zločinov. Dávajte si pozor, s kým sa v cudzích krajinách dáte do reči. Na dovolenkách radšej dodržiavajte tieto pravidlá...

Nestopujte! 

Už pár dní vie rodina mladej Češky, čo sa ich milovanej dcérke stalo. Na Novom Zélande stopovala. Zastavil jej muž, ktorý ju na odľahlej poľnej ceste znásilnil. Jej mŕtve telo našli len náhodou.

Pani Malovíková, ktorá pred rokmi za nejasných okolností prišla o život v Chorvátsku, podľa prvotných informácií údajne stopovala. Jej manželovi sa nečakane stratila po spoločnej večeri v podniku, z ktorého vyšla skôr, než on zaplatil účet. Stačí pár sekúnd a môžete sa stať obeťou napríklad únosu. Preto najmä ženy by v cudzom prostredí, samé, zostávať nemali.

Majte vždy niekoho pri sebe!

Slováci v zahraničí zahynuli aj pri kúpaní sa v mori alebo oceáne. Prečo? Ignorovali výstrahy plavčíkov, keď bolo nepriaznivé počasie či rozbúrené more. A niektorí mali pri sebe aj najzradnejší nápoj ľudstva, alkohol.

Rešpektujte plavčíkov!

Začiatok roka v Španielsku polícia pátrala po mladom študentovi z Bratislavy. Ten v skorých ranných hodinách podcenil more, keď si zrejme šiel ovlažiť nohy. Obrovské vlny ho stiahli do mora. Len od začiatku roka ministerstvo zahraničia asistovalo pri 174 prevozoch mŕtvych Slovákov z cudziny domov.    

Buďte opatrní pri lákavých ponukách!

Dávajte si obzvlášť pozor na pašerákov tvrdých drog. Čína nekompromisne popravila mentálne postihnutého Brita, ktorému za prevoz nenápadného kufríka do Európy, sľúbili pašeráci spevácku kariéru. "V ostatnom období sme zaznamenali aj zvýšený počet Slovákov, ktorí boli zadržaní za pašovanie drog v latinskej Amerike," uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel.

Zistite si informácie o zakázaných predmetoch!

"Z niektorých exotických krajín je zakázané vyvážať mušle, z niektorých šperky, niekde je zakázaný dovoz alkoholu a podobne," tvrdí Gandel.

taňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články