Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Čaro Andalúzie. Toto zažijete len v Španielsku
Zdielať na

Čaro Andalúzie. Toto zažijete len v Španielsku

Letné dovolenky sa dajú stráviť aj úplne inak ako na piesočnatej pláži. Aj keď, ani to nie je zlý program. Reportérka JOJky Táňa Slivková zablúdila na juh Španielska, do Andalúzie. A tá ju doslova uchvátila. Pozrite si reportáž.

Okrem relaxovania a chytania bronzu na širokých plážach si môžete dovolenku skombinovať aj s poznávaním. Čo všetko sa dá stihnúť v španielskej provincii Huelva za dva dni? "Blízkosť Sevilly, malé španielske typické dedinky ako Niebla, či ísť po stopách Krištofa Kolomba," uviedla riaditeľka cestovnej kancelárie Eleonóra Fedorová.

Najväčšia katedrála na svete

V Andalúzii sa nachádza najväčšia gotická katedrála na svete. Miestni dokonca veria, že je to príbytok Boha. Táto pôsobivá katedrála je zapísaná do Guinnesovej knihy rekordov za najväčší objem priestoru vo vnútri.

Nachádza sa tu až 45 kaplniek. V tejto hrobke sú vraj pochované časti Krištofa Kolumbusa. Veľkolepá stavba sa môže pýšiť aj najväčším oltárom na svete. "Andalúzia je unikátna krajina, lebo je tam zmes kresťanstva, islámu. Pretože tu prechádzalo mnoho národov. Arabi tu žili 800 rokov a zanechali tu nezmazateľnú stopu," uviedla sprievodkyňa Ivana Žáková. 

Zimomriavky po celom tele

A čo by to bolo za návštevu Španielska bez pravého nefalšovaného flamenca! Atmosféra počas autentického vystúpenia sa vám zaručene postará o zimomriavky na celom tele.

Dôležitá je najmä presnosť pohybov. Predstavte si, že musíte naraz zvládať tancovať nohami do rytmu, rukami vytlieskavať melódiu a ešte aj zahrať herecký výkon.

A práve pre svojráznosť Španielov sa v Andalúzii rozhodla žiť aj rodáčka zo Slovenska Veronika. Býva tu už štyri roky. "Tá kultúra, mentalita Španielska je veľmi otvorená, srdečná aj keď vás nepoznajú, tak vám ponúknu pomaly aj svoj dom," hovorí Veronika.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy