Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dovolenka pri Jadrane výjde oddychujúcich drahšie!
Zdielať na

Dovolenka pri Jadrane výjde oddychujúcich drahšie!

Pri Chorvátskom pobreží si minulý rok oddýchlo približne 300 tisíc Slovákov. Či sa tento rok podarí prelomiť rekord, je však otázne. Dovolenka pri Jadrane sa poriadne predraží. Chorváti zdvihli poplatky za diaľnice a vyššie sa šplhajú aj ceny služieb a potravín.

O zvyšovaní diaľničných poplatkov rozhodlo chorvátske ministerstvo infraštruktúry potom, ako zdraženie navrhli dve tamojšie najväčšie diaľničné spoločnosti. V závislosti, do ktorého chorvátskeho letoviska sa chystáte, očakávajte takéto ceny.

Trasy diaľníc

Na trase diaľnice Zahreb - Rijeka sa poplatky zvýšia na 69 kún, a teda niečo cez 9 eur, na trase Zahreb - Split zaplatíte 181 kún a teda takmer 24 eur, no a cesta od Zahrebu do Zadaru vás výjde 120 kún, a teda takmer 16 eur. Ak pôjdete na Makarsku, cesta diaľnicou vás výjde na 32,5 eura, na KRK asi 18,5 eura.

Zostanú iba ceny ubytovania

To však nie je všetko. Kedže tento rok zvýšili Chorvátom DPH z cien potravín, a to z 23 na 25 percent, ceny budú zvyšovať aj majitelia reštaurácií. Podľa našich informácii o približne 10 percent. DPH na ubytovaní sa nemení, takže ceny by v týchto službách mali ostať rovnaké ako minulý rok.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články