Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Cestujúci vlakom budú zaskočení. Šesť tratí zrušia
Zdielať na

Cestujúci vlakom budú zaskočení. Šesť tratí zrušia

Ak cestujete vlakom, teraz dobre počúvajte. Železnice chystajú rušenie dopravy na vybraných tratiach. Zmeny sa v súčasnosti pripomienkujú, platiť by mali od pravidelnej úpravy cestovného poriadku, ktorá bude v decembri.

Ministerstvo dopravy už rieši zrušenie šiestich tratí. Po novom by vlaky nemali premávať z Bánoviec nad Ondavou do Veľkých Kapušian, zo Spišských Vlachov do Spišského Podhradia, z Hronskej Dúbravy do Banskej Štiavnice, z Prievidze do Nitrianskeho Pravna a z Jesenského do Turne nad Bodvou. A na trati z Lipian do Plaveča zostane zachovaný už iba jeden pár vlakov týždenne, ktorý bude voziť študentov z a do Prešova.

Vlaky netreba, úplne postačia autobusy

Podľa ministerstva dopravy však ľudia nezostanú odrezaní od sveta pretože v týchto miestach je dostačujúca autobusová doprava. Katarína Šimková z tlačového odboru ministerstva dopravy: "Dôvodom rušenia železničnej dopravy na týchto tratiach je to, že na uvedených úsekoch sú vlakové spojenia využívané cestujúcou verejnosťou v minimálnej miere, pričom dopravná obslužnosť príslušného územia je zabezpečená existujúcou autobusovou dopravou."

Peniaze, ktoré zrušením tratí ušetria, poputujú do tých častí Slovenska, kde sú vlaky plné a cestujúci potrebujú viac spojov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články