Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nevzdávajte pátranie, prosia príbuzní obetí tragického letu
Zdielať na

Nevzdávajte pátranie, prosia príbuzní obetí tragického letu

KUALA LUMPUR/PERTH / V časoch, keď príbuzní už takmer mesiac čakajú na rozuzlenie srdcervúcej leteckej drámy, sa objavili neoficiálne zábery bezpečnostných letákov. Budia dojem, že ich vyplavilo more. Otázkou však ostáva kedy, kde a komu. ako informovala britská televízna stanica BBC, do pátrania po lietadle sa zapojila už aj ponorka britského námorníctva.

Šibeničný termín

Malajzijský premiér Najib Razak navštívil pátracie tímy. Prehlásil, že "Malajzia pátranie po nezvestnom lietadle nevzdá." Po zmiznutom stroji pátra niekoľko krajín, k deviatim lodiam a desiatim lietadlám sa pripojila jadrová ponorka britského námorníctva. Oblasť sa zúžila na sektor v Indickom oceáne približne 1 850 kilometrov od Perthu. Informáciu priniesla britská televízna stanica BBC.

Do pátrania sa zapojilo aj špeciálne plavidlo s vyhľadávačom čiernych skriniek lietadiel. Odborníci ale upozornili, že baterka skrinky vydrží len do pondelka 7. apríla. Použitie vyhľadávača by bolo výhodné v prípade, že sa skôr podarilo nájsť trosky lietadla a existovala by približná predstava o mieste, kde by sa mohla čierna skrinka nachádzať.

Úžasná manželka, starostlivá matka

Nádej umiera posledná a pre mnohých príbuzných pasažierov zmiznutého malajzijského lietadla ešte stále žije. Kým vraj nebudú mať rukolapné dôkazy o tom, že ich blízki záhadný let MH370 neprežili, budú stále veriť, že sú živí a zdraví. Stále verí aj manžel letušky zo strateného lietadla. "Lieta s malajzijskými aerolíniami už 18 rokov. Je to úžasná žena a manželka. A veľmi starostlivá matka mojich dvoch detí," povedal so slzami v očiach nešťastný manžel.

Vyšetrovanie môže podľa slov generálneho inšpektora pokračovať donekonečna. "Musíme objasniť každú maličkosť," povedal britskému denníku The Guardian a dodal, že nakoniec sa ale "nemusíme dozvedieť pravú príčinu tejto záhadnej nehody."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy