Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Auto pred supermarketom zrazilo niekoľko ľudí. Medzi zranenými sú aj deti
Zdielať na

Auto pred supermarketom zrazilo niekoľko ľudí. Medzi zranenými sú aj deti

Zdroj: Hasiči Police nad Metují

POLICE NAD METUJÍ / V Polici nad Metují na Náchodsku pred supermarketom v utorok (9. 4.) popoludní osobné auto zrazilo niekoľko ľudí. Sedem zranených bolo prepravených do lekárskych zariadení. Medzi zranenými sú dve deti, jedno dieťa dopravil do nemocnice vrtuľník.

Policajná hovorkyňa Iva Kormošová uviedla, že zranených je päť dospelých vrátane vodiča a tri deti. Podľa hovorkyne hasičov Martiny Götzovej auto narazilo do radu ľudí čakajúcich na zmrzlinu. Nehoda sa stala pred 16:00 na prvom nástupišti stanice. "Transportovali sme a ošetrili celkovo sedem ľudí, nikto nebol v priamom ohrození života. Jedného zraneného prepravil do nemocnice vrtuľník, ostatných do lekárskych zariadení pozemnej posádky," povedala ČTK hovorkyňa Zdravotníckej záchrannej služby Kráľovského kraja Lucia Hanušová.

Medzi zranenými je aj vodič osobného vozidla. "U vodiča bol dychovou skúškou vylúčený alkohol," povedala bez ďalších podrobností policajná hovorkyňa. Na mieste zasahovali všetky zložky Integrovaného záchranného systému. Prípad vyšetruje polícia.

Hasiči Police nad Metují

Viac podobných prípadov

Z posledných rokov je známy napríklad prípad autobusu, ktorý v júni 2020 na slánskej autobusovej stanici narazil do zastávky, pri ktorej stáli ľudia. Jeho vodič mal na nohách nevhodnú obuv, domáce pantofle. Zomrel žiak prvej triedy, ktorý s ďalšími deťmi sedel na obrubníku, ďalší traja ľudia utrpeli zranenia. Šoféra súdy potrestali podmienkou a zákazom šoférovania.

Vlani vo februári najazdilo v Prahe v Juhoslovanskej ulici pri električkovej zastávke osobné vozidlo na chodník a zrazilo chodcov a potom narazilo do budovy. Záchranári ošetrili päť zranených - dvoch z vozidla a troch chodcov, všetci boli mimo ohrozenia života. Podľa polície vodič pravdepodobne havaroval vplyvom zdravotnej komplikácie.

V marci 2021 najazdila dodávka do električkovej zastávky Vojenská nemocnica v Prahe 6, kde zrazila niekoľko ľudí. Záchranári ošetrili šesť ľudí, z toho dvaja vážne zranení skončili v neďalekej Ústrednej vojenskej nemocnici. Päťdesiatročný vodič dodávky mal zrejme tesne pred nehodou zdravotné problémy, podľa predbežných informácií stratil vedomie, vážne sa nezranil.

O mesiac neskôr najazdilo auto v Mladej Boleslavi pred jednou z brán automobilky Škoda Auto vo vysokej rýchlosti do ľudí. Traja ľudia boli zranení, z toho jedna žena vážne. Vodiča vozidla zadržala polícia, pravdepodobnou príčinou bola podľa policajtov jeho zdravotná indispozícia.

Alkohol za volantom riešia policajti často

Opitá šoférovala aj vodička z východného Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy