Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Požiar na turistickej lodi, ľudia skákali do Temže
Zdielať na

Požiar na turistickej lodi, ľudia skákali do Temže

LONDÝN / Požiar na turistickej lodi v centre Londýna ohrozil v nedeľu život asi 30-ky cestujúcich, ktorí sa zachránili skokom do rieky Temža. Z 28 turistov a dvoch členov posádky nakoniec utrpel menšie zranenia len jeden cestujúci.

Ľudia utrpeli šok

Všetci sa ale museli usušiť a zahriať. Niektorí utrpeli šok, uviedli miestni záchranári. Oheň vypukol krátko predpoludním na vyhliadkovej lodi spoločnosti London Duck Tours.

Plamene zničili asi 30 percent lode. Hasičský zbor britskej metropole LBM upresnil, že loď v dobe nešťastia plávala neďaleko Westministerského paláca, kde sídli parlament.

30 ľudí skočilo do vody

"Tridsať ľudí skočilo do vody, keď na palube náhle vypukol požiar. Na pomoc im prišli iné turistické lode a neskôr aj hasiči. Nikto nebol zranený, ale niekoľko ľudí je v šoku. A sú dosť otrasení," povedal hovorca záchranárov. Príčinu požiaru však neuviedol.

Britská televízna stanica Sky News poznamenala, že iná turistická loď rovnakej spoločnosti sa na Temži potopila pred štyrmi mesiacmi. Šéf spoločnosti John Bigos sa k dnešnému incidentu podľa serveru spravodajskej stanice BBC odmietol vyjadriť.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

noviny.sk, skynews.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy