Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Thajsku zatkli Slováka. Mal pracovať pre drogovú mafiu!
Zdielať na

V Thajsku zatkli Slováka. Mal pracovať pre drogovú mafiu!

BANGKOK / Pred mesiacom zadržali na ostrove Phuket skupinu cudzincov, medzi nimi aj Slováka. Zavalitý chlap s tetovaním mal pracovať pre najsilnejšiu drogovú mafiu v regióne. Jeho totožnosť nepoznali ani tamojšie úrady. Kto je tento muž a čo vlastne v Thajsku robil?

Prezývali ho Kráľ

Jedným z blízkych spolupracovníkov nedávno zatknutého drogového bossa v Thajsku bol Slovák. Zistili sme, že vystupoval ako Andrej Valkovič, všetci ho ale poznajú pod prezývkou "Alex". Miestni mu hovorili Kráľ, pretože mal vplyv a peniaze. V skutočnosti ale pracoval pre medzinárodnú zločineckú skupinu. "Uvedená osoba nepožiadala o právnu pomoc náš zastupiteľský úrad v Bangkoku," uviedol hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Boris Gandel.

Nebol zabijak

"Alex" odišiel zo Slovenska ešte v 90-tych rokoch. Istý čas pôsobil vo francúzskej cudzineckej légii. S ostatnými Slovákmi, ktorí žijú na ostrove, sa príliš nestýkal. Za manželku mal Thajčanku, údajne dcéru policajného funkcionára. Jeden z jeho známych, ktorý si prial zostať v anonymite, sa takto vyjadril o záhadnom Slovákovi. "Nebol zabijak, vybavoval falošné doklady a povolenia na vstup do krajiny," povedal pre Televíziu JOJ známy Alexa.

Súd v Amerike

V skupine, ktorú zadržali na ostrove Phuket, boli okrem Alexa, aj ďalší  bývalí žoldnieri. Šéfoval im Američan menom Hunter, ktorý slúžil v armáde ako snajper. Na pašovaní ročne zarobili milióny eur. "Ide o rozsiahlu sieť, ktorá obchodovala s drogami na území Thajska aj za hranicami. Dlhší čas bola v centre záujmu amerických úradov," vyhlásil šéf polície v Bangkoku Somyot Poompanmoung.

Podľa našich informácií už "Alexa" vydali do Spojených štátov, kde bude súdený za obchodovanie s drogami. Jeho komplicov, ktorým mal poskytovať krytie, obvinili z dvojnásobnej vraždy.  

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

REUTERS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy