Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Zadržali dílerov, mali drogy za vyše 90 000 €
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Zadržali dílerov, mali drogy za vyše 90 000 €

BRATISLAVA / Policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali ešte minulý týždeň počas protidrogovej akcie dvoch dílerov, ktorí mali doma drogy za vyše 90-tisíc eur.

Drogy predávali v Bratislave a Hornom Bare

"Policajti agentúry v rámci dlhodobého monitorovania dovozu drog zo zahraničia, najmä z Rakúska a Českej republiky a následnej distribúcie v Bratislavskom kraji, vykonali akciu s krycím názvom Panter," povedala policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová.

V spolupráci s policajtmi z Lynx komanda zadržali dvoch hlavných podozrivých dílerov, ktorí drogy predávali na území Bratislavy a v obci Horný Bar v okrese Dunajská Streda. V rukách polície skončil 27-ročný Branislav K. z Bratislavy a 29-ročný bezdomovec Erich H., ktorý sa dlhodobo zdržiaval v obci Horný Bar.

V rámci akcie vykonali dve domové prehliadky v Bratislave a tri domové prehliadky v Hornom Bare. Policajti našli a zaistili 7,7 kilogramu marihuany, čo podľa Dobiášovej zodpovedá najmenej 15 458 obvykle jednorazovým dávkam drogy a hodnota na čiernom trhu je minimálne 77-tisíc eur.

Obom hrozí 15 až 20 rokov v base

"Okrem toho zaistili 164 gramov kokaínu, z čoho by sa dalo vyrobiť 1 640 obvykle jednorazovým dávok, v hodnote minimálne 16 434 eur," dodala policajná hovorkyňa. Zaistili tiež digitálne váhy, mobilné telefóny, pomôcky na váženie a delenie drog a 45-tisíc eur. Oboch mužov obvinili z drogovej trestnej činnosti, za čo im podľa Dobiášovej vzhľadom na zaistené množstvo hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí 15 až 20 rokov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy