Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Roman (34) chcel predať drogy Marekovi (23) a Karin (22). Zatkli ich
Zdielať na

Roman (34) chcel predať drogy Marekovi (23) a Karin (22). Zatkli ich

NOVÉ ZÁMKY / O jedného dílera menej majú v Nových Zámkoch. Klienti si zrejme k Romanovi nechodili po materiál len domov, ochotne im drogy rozvážal kamarátovým autom.

Prichytení pri čine

34-ročného Romana mali zrejme novozámockí kriminalisti na muške už dlhší čas.  Keď zastavili dvojčlennú posádku bieleho auta, za volantom ktorej sedel Romanov kamarát a robil mu taxikára,  našli v nej dávky pripravené na rozvoz. Drogy tak skončili na expertíze.

"Kriminalisti u podozrivého muža zaistili v aute 4 kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom metamfetamínu, z ktorého sa dá vyrobiť 80 jednorazových dávok drogy," poskytla vyjadrenie Božena Bruchterová, hovorkyňa polície Nitra.

Domová prehliadka potvrdila podozrenia

V Nových Zámkoch zrejme  Roman nemal núdzu o záujemcov, drogy predával viacerým osobám. Keď sa ich snažil speňažiť a zrejme na objednávku ich priniesol pre 23-ročného Mareka a 22-ročnej Karin, policajti zakročili. Obaja zákazníci, spoločne s Romanom, skončili na polícii. "Na základe príkazu od sudcu boli vykonané dve domové prehliadky a jedna prehliadka nebytových priestorov," upresnila Bruchterová.

Množstvo prázdnych striekačiek i rôznych iných pomôcok nenechali nikoho na pochybách, že predaj drog nebol len náhodnou, jednorazovou akciou. Podľa Bruchterovej, vyšetrovateľ obvinil z drogovej činnosti 3 osoby, ktoré sú umiestnení v cele policajného zaistenia. Roman, Marek i Karin zrejme na spoločnom mieste pobudnú dlhší čas, čakajú totiž na rozhodnutie súdu o ich vzatí do väzby.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy