Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Chceli chytať ryby, no z jazera vyťahovali auto
Zdielať na

Chceli chytať ryby, no z jazera vyťahovali auto

V jazere Počúvadlo neďaleko Banskej Štiavnice sa potopila dodávka aj s 33-ročným šoférom. Podľa polície sa mladý muž zohol po spadnutý telefón a stratil kontrolu nad autom. Pád do vody, našťastie, videli aj rybári a mladíkovi ihneď bežali na pomoc. Vďaka tomu sa dnes druhýkrát narodil.

Mal šťastie v nešťastí...

Dodávka zišla z cesty a skončila v trojmetrovej hĺbke. Pri mladom mužovi, ktorý sedel za volantom museli stáť všetci anjeli strážni. Z potápajúceho sa auta sa mu podarilo dostať von ešte skôr, ako úplne zmizlo pod hladinou. Našťastie to k brehu nebolo ďaleko! Muž, podľa našich informácií, nevie vôbec plávať... Síce podchladeného, ale inak v poriadku, ho previezli do nemocnice. Pomohli mu aj rybári, ktorí všetko videli z člnov. Chystali sa na výlov kaprov, no namiesto rýb však z vody ťahali bielu dodávku. "V jesennom období sme tu dorybňovali aj šťuky," hovorí Karol Weis, podpredseda rybárskeho zväzu.

Pri jazere zasahovalo 15 hasičov

Až z Rimavskej Soboty prišli potápači, ktorí pod hladinou zachytili dodávku o špeciálne lano. Po celý čas sa pohybovali v štvorstupňovej vode. "Máme potápačov v neoprénoch, takže voči chladu sú chránení a musia si poradiť," konštatuje Pavel Valenta z Hasičského a záchranárskeho zboru v Žiari nad Hronom. Dodávku sa podarilo vytiahnuť na breh až po niekoľkých hodinách.

Obavy z ekologickej havárie

Do jazera sa po havárii vylial aj obsah nádrže. Odobraté vzorky odviezli pracovníci životného prostredia. Rozsah škôd zatiaľ neodhadli. Či bude mať havária vplyv aj na ryby, sa totiž ukáže až o pár dní. "Oslovili sme aj rybársky zväz, aby zbystril pozornosť," vystríha pred hroziacim nebezpečenstvom Vladimír Gálik, prednosta Obvodného úradu životného prostredia v Banskej Štiavnici.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články