Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
REBRÍČEK: Chystáte sa na dovolenku? V týchto mestách sa kradne najviac
Zdielať na

REBRÍČEK: Chystáte sa na dovolenku? V týchto mestách sa kradne najviac

Zdroj: Facebook

LONDÝN / Dovolenkári, ktorí sa vyberú precestovať Európu, si musia dávať pozor na svoje osobné veci. Známa zahraničná poisťovňa upozorňuje na miesta, kde bývajú turisti okradnutí najčastejšie. Informoval o tom web TN.cz

Britská poisťovňa Quontezone v najnovšom rebríčku upozorňuje na desať európskych miest, v ktorých sa najčastejšie kradne. Ako informuje web TN.cz tento zoznam podľa webu Travel Tomorrow zhotovili analytici skúmajúci dáta z recenzií o vreckových krádežiach. Pozitívnou správou je, že naše hlavné mesto sa v rebríčku neobjavilo.

Dominuje Taliansko

Zlodeji sa pohybujú najmä po najobľúbenejších atrakciách s najväčším množstvom turistov. Podľa expertov v roku 2023 medzi vreckovými krádežami dominovalo Taliansko, kde išlo o 478 krádeží v prepočte na milión obyvateľov. Najviac krádeží sa odohralo v hlavnom meste Rím, kde sú hneď tri ideálne miesta pre zlodejov, a to Koloseum, Pantheon a fontána di Trevi.

Druhé je Francúzsko

Podľa expertov sa práve v Paríži odohralo 251 krádeží na milión obyvateľov. Najčastejšie sa udiali pri známej Eiffelovej veži, Víťaznom oblúku, ale aj katedrále Notre-Dame, či múzeách ako Orsay a Louvre.

Nemecko a Španielsko

Obe krajiny skončili na treťom mieste s počtom 111 krádeží na milión obyvateľov. V Nemecku si treba dávať pozor pri Brandenburskej bráne a budove Ríšskeho snemu v Berlíne. Naopak, v Španielsku je rizikové miesto Las Ramblas v Barcelone.

Holandsko

Najmä v Amsterdame sa udeje 100 krádeží v prepočte na milión obyvateľov, pričom najviac incidentov sa odohráva v štvrti červených svetiel, Rijksmuseu a pri múzeu Anny Frankovej.

Pozor aj u našich severných susedov

Prvú desiatku uzatvára Portugalsko, Grécko, Turecko, Írsko a Poľsko. Podľa britskej poisťovne sa krádež môže odohrať kdekoľvek. Turisti by si preto mali dávať pozor na to, aby so sebou zbytočne cenné predmety.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy