Jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Nové pravidlá v obľúbených letných destináciách. Za alkohol vám hrozí vysoká pokuta
Zdielať na

Nové pravidlá v obľúbených letných destináciách. Za alkohol vám hrozí vysoká pokuta

Zdroj: Shutterstock

MALLORCA / Na turisticky obľúbených španielskych ostrovoch, Mallorce a Ibize sa vyskytujú problémy s turistami, ktorí nie sú schopní dodržiavať základné pravidlá. Pokiaľ si otvoríte pivo na pláži mimo povolenej oblasti, hrozí vám vysoká pokuta. Po novom dokonca nebude možné predávať alkohol po 21:30, informuje TN.cz

Alkoholová turistika

Podľa portálu TN.cz, tieto opatrenia boli na Baleárskych ostrovoch zavedené kvôli sťažnostiam miestnych obyvateľov na nevhodné správanie turistov, informoval web Diario de Mallorca. Obyvateľom obľúbených turistických destinácií prekáža takzvaná alkoholová turistika. Hluk, neporiadok a ľudia, zvracajúci na verejnosti, upozornil web Focus.de.

Nové pravidlá

Nová vyhláška zakazuje požívanie alkoholu mimo vyhradenej oblasti. Platí v mestách Palma, Llucmajor a Magaluf na Malorke aj Sant Antoni de Portmany na Ibize. Pokiaľ si teda mimo určitej vymedzenej časti ostrovov otvoríte pivo, hrozí vám pokuta 500 až 1 500 eur. Okrem toho sú po novom obchody povinné prerušiť predaj alkoholických nápojov medzi 21:30 a 8:00 ráno. Párty lode zase nesmú vyzývať k alkoholovým excesom prostredníctvom reklám, uviedlo BBC.

Názory sú rôzne

Proti turizmu sa na ostrovoch organizujú protesty. Niektorí tak vyhlášku schvaľujú, ďalší sú proti. "Mentalitu, životný postoj nemôžete zmeniť zákonmi a vysokými cenami," poznamenal tamojší stĺpkár Patrick Schirmer Sastre. Vláda španielskych Baleárskych ostrovov ale chce zmeniť ako svet obľúbenú destináciu vníma. "Chceme návštevy, nie inváziu," odkázal minister pre cestovný ruch Marcial Rodríguez.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy