Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
WikiLeaks: Telo bin Ládina do mora Američania nehodili
Zdielať na

WikiLeaks: Telo bin Ládina do mora Američania nehodili

Telo najhľadanejšieho teroristu sveta Usáma bin Ládina zrejme nebolo vhodené do Arabského mora, ako tvrdila oficiálna správa amerických úradov. Bolo zrejme prevezené na základňu v americkom štáte Delaware.

Túto informáciu priniesol server WikiLeaks s odvolaním sa na veľké množstvo tajných správ americkej analytickej spoločnosti Stratfor. Podľa zástupcu šéfa spravodajskej agentúry Freda Burtona bolo bin Ládinove telo dopravené do patologického inštitútu amerického námorníctva v Doveri.

Anonymous získali e-maily

Tieto špekulácie rozvírili hackeri z hnutia Anonymus. Tým sa podarilo získať tajné e-maily šéfa Stratforu a zverejnili ich na serveri WikiLeaks. Server zverejnil 614 z celkom piatich miliónov interných odkazov súkromnej americkej bezbečnostnej služby Stratfor, ktoré pochádzajú z obdobia od júna 2004 do decembra minulého roku. 

Nechceli putovné miesto

Všetky tieto tajné správy odporujú podľa serveru oficiálne oznamovaným skutočnostiam. Len pár hodín po útoku na bin Ládinov dom v Pakistane, pri ktorom ho špeciálne komando zlikvidovalo, bolo údajne jeho telo hodené do Arabského mora. Americká vláda tvrdí, že po dolapení  Bin Ládina, jeho telo pochovali na dne mora, aby sa jeho hrob nemohol stať putovným miestom.

Informácia o smrti nahľadanejšieho teroristu Usamu bin Ládina sa rozniesla po celom svete veľmi rýchlo. Dramatický príhovor amerického prezidenta Baracka Obamu vysielali televízie po celom svete. Američania ho chytili po desiatich rokoch.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy