Oblačno
23°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Šokujúce video z D1: Kamión narazil do stojaceho auta, to zmizlo pod návesom
Zdielať na

Šokujúce video z D1: Kamión narazil do stojaceho auta, to zmizlo pod návesom

Zdroj: FB: Hasiči <- pro někoho obyčejné slovo, pro nás Rodina

OSTRAVA / Nehoda dvoch nákladných a jedného osobného vozidla sa stala na diaľnici D1 medzi Bohumínom na Karvinsku a poľskou hranicou. Jeden človek pri kolízii zomrel a ďalší dvaja utrpeli zranenia. Zasahoval aj vrtuľník leteckej záchrannej služby. ČTK o havárii informovala policajná hovorkyňa Eva Michalíková.

Podľa dostupných informácií najprv pri krajnici zastavil ťahač prevážajúci historický tank na ukážkovú akciu na Karvinsku, za ním potom zastavilo osobné auto. Do osobného auta následne narazil kamión s návesom, ktorý prevážal automobily. Jeho vodič sa pravdepodobne nevenoval šoférovaniu. Policajti totiž nenašli žiadnu brzdnú dráhu.

Na mieste zomrel 75-ročný vodič osobného vozidla. Jeho o 24 rokov mladší spolujazdec a vodič kamióna utrpeli zranenia. "Záchranári už nemohli pomôcť jednej osobe, ktorá zostala zakliesnená v havarovanom aute, a lekár u nej musel konštatovať smrť," uviedol hovorca záchranárov Lukáš Humpl.

Zraneného spolujazdca museli vyslobodiť hasiči. Javil známky poruchy vedomia a šokového stavu, bol v priamom ohrození života. Utrpel mnohopočetné poranenia. Záchranári ho uviedli do umelého spánku, zabezpečili dýchacie cesty a previedli na prístrojom riadenú ventiláciu. Letecky ho transportovali do Fakultnej nemocnice Ostrava. Humpl dodal, že do rovnakého zdravotníckeho zariadenia sanitka prepravila tiež ďalšieho muža stredného veku s ľahkým poranením nohy.

Hovorkyňa hasičov Kamila Langerová povedala, že na mieste nehody zasahovali tri jednotky hasičov. Postarali sa o vyslobodenie muža z vraku auta. Hasiči tiež zastavovali únik prevádzkových kvapalín z havarovaných vozidiel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy