Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Telo Bin Ladina na dne oceánu? Vyloví ho tento potápač
Zdielať na

Telo Bin Ladina na dne oceánu? Vyloví ho tento potápač

Kalifornský potápač a hľadač pokladov Bill Warren chce nájsť telo Usámu bin Ládina v severnej časti Arabského mora. Svoj najnovší zámer prezradil americkej televízii ABC News.

"Je to môj najvzrušujúcejší a možno aj najnebezpečnejší projekt," povedal 67-ročný Warren na margo svojej najnovšej misie. Pátrať po tele najhľadanejšieho teroristu sveta chce z lode s pomocou sonárnych prístrojov.

potápač, ktorý ide hľadať bin Ládina

splashnews

Spojené štáty tvrdia, že bin Ládina zabilo americké komando 2. mája v pakistanskom meste Abbotabád. Američania podľa vlastných údajov následne najhľadanejšiemu teroristovi odobrali vzorky DNA a z lietadlovej lode ho vyhodili do mora. Všetci najvyšší predstavitelia Bieleho Domu sledovali zákrok na bin Ládina. pozrite si video.

Fotografie zabitého bin Ládina však prezident Barack Obama zakázal zverejniť, čo vyvolalo skepticizmus. "Chcem dokázať, že je skutočne mŕtvy," vysvetlil v tejto súvislosti Warren.

Potápač hľadá stratené lode a poklady v svetových moriach už 35 rokov. Na svoje pátranie po tele bin Ládina našiel už troch investorov. Náklady na prenájom lode a potrebných prístrojov odhaduje na 400 tisíc dolárov. Vyraziť chce spolu s kamerovým tímom o mesiac z Indie. Sonárny prístroj, ktorý za sebou loď potiahne, vie zachytiť najmenšie predmety až do hĺbky 3 000 metrov, tvrdí Warren.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy