Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Doménu Alphabet vlastní BMW, odmieta ju predať Googlu
Zdielať na

Doménu Alphabet vlastní BMW, odmieta ju predať Googlu

LOS ANGELES / Google, keď menil názov na Alphabet, mal najprv vygoogliť svoje nové meno. Denník New York Times uvádza, že nová materská spoločnosť Google, Alphabet, má problém s nemeckou automobilkou BMW, ktorá vlastní doménu alphabet.com.

BMW totiž vlastní spoločnosť s rovnakým názvom a doménou alphabet.com. Hovorca BMW oznámil časopisu Times, že spoločnosť neplánuje doménu predať a že Alphabet, ktorý poskytuje a spravuje firemné vozové parky, tvorí značný podiel jej podnikania.

Aj iné spoločnosti majú ako názov abecedu. Reuters pripomína, že názov viac ako 100 firiem v USA nejakým spôsobom zahŕňa slovo Alphabet. Napríklad Alphabet Inc. je spoločnosť v štáte Ohio založená v roku 1965 a vyrába elektrické komponenty pre automobilový priemysel.

Rovnaké problémy

Dokonca už aj twitterový účet @Alphabet už má vlastníka. Patrí mužovi menom Chris Andrikanich, píše portál Mashable.

Spoločnosť Google oznámila prekvapivú reorganizáciu svojej prevádzkovej štruktúry v pondelok. Vytvorila holdingovú spoločnosť s názvom Alphabet. Tá bude zahŕňať internetový vyhľadávač i YouTube či Android. Šéf spoločnosti Google Larry Page sa stane výkonným riaditeľom Alphabetu a do čela spoločnosti Google sa dostane viceprezident Sundar Pichai.

Cez vyhľadávač Google ľudia hľadajú takmer všetko. Pozrite sa, aké sú najhľadanejšie výrazy za rok 2014:

Súvisiace články