Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Yahoo zaplatí milióny študentíkovi (17) za softvér do smartfónov
Zdielať na

Yahoo zaplatí milióny študentíkovi (17) za softvér do smartfónov

LONDÝN / Všetko sa začalo pred rokmi, keď sa mladý britský študent učil obrovské kvantá textu na históriu. Musel si ich vyhľadávať na google a ďalších stránkach a to ho unavilo. Vtedy začal snívať o aplikácii, ktorá by mu všetko zhrnula a prehliadnuť si poznámky by bolo len otázkou pár minút. Teraz takýto softvér vytvoril a Yahoo mu je za to ochotný zaplatiť milióny!

Šikovný tínedžer

"Nikdy by som si nepomyslel, že sa v takejto pozícii ocitnem už takto skoro," hovorí skromne pre NBCnews len 17-ročný britský študent Nick d´Aloisio, ktorý sa chystá na štúdium humanitných vied.

S vývojom mobilných aplikácií začal už ako 12-ročný, kedy napríklad vytvoril softvér na uhádnutie nálad užívateľov Facebooku.

Summly je hodný milióny

Teraz vytvoril Summly, aplikáciu, ktorá vám obrovské množstvo textu dokáže prispôsobiť miniatúrnej obrazovke smartfónov a inteligentne vytvoriť prehľad najdôležitejších informácií, zhrnúť tisícky riadkov textu a zosumarizovať všetko potrebné a dôležité. To všetko podľa istého algoritmu...

Yahoo neprezradil, koľko mladíkovi za softvér ponúkol, no isté britské noviny odhadujú jeho cenu na niekoľko miliónov dolárov, niektoré vravia o 20 či 40 miliónoch! Študentík je však skromný a chystá sa peniaze rozumne investovať a pokračovať vo svojich štúdiách. S Yahoo však spolupracuje v ich londýnskej pobočke.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články