Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Novinka. SMS vám môže zachrániť život
Zdielať na

Novinka. SMS vám môže zachrániť život

V momente, keď prekročíte hranice nášho štátu a nepoznáte dobre krajinu, ktorú sa chytáte navštíviť, strácate pevnú zem pod nohami. Väčší pocit istoty vám však ponúka novinka rezortu zahraničných vecí. Okrem informačných sms, ktoré vás oboznamujú s výškou poplatku za hovory a sms vám totiž od februára prídu aj správy, ktoré vám môžu zachrániť život.

Užitočná sms

Projekt, ktorý spustilo ministerstva zahraničných vecí v spolupráci so všetkými slovenskými mobilnými operátormi je momentálne v skúšobnej dobe. Od februára vstúpi do plnej platnosti. Jeho funkcia je jednoduchá. Stačí, že opustíte Slovensko a váš telefón sa naloguje do mobilnej siete v rámci roamingu. Okrem reklamných správ vám príde jedna veľmi užitočná – budú v nej kontakty na slovenské zastupiteľstvo v destinácii, ktorú ste navštívili.

Mobilné služby tohto charakteru však nemusia ostať iba pri týchto textových správach. Ministerstvo totiž plánuje v budúcnosti aplikácie pre smartfóny, prostredníctvom ktorých by v prípade potreby ľudia v zahraničí mohli komunikovať s našou diplomaciou.

Nepretržitá služba

Dobrou správou je, že tieto krátke textové správy budú bezplatné. Budú slúžiť najmä v situáciách, keď sa človek ocitne v núdzi. V skúšobnej dobe sa už dokonca aj jeden prípad objavil. Táto služba bude fungovať nepretržite, 24  hodín denne, vo viac ako dvesto krajinách.

 

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články