Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ako stratiť virtuálne priateľstvo?
Zdielať na

Ako stratiť virtuálne priateľstvo?

Chodíme s nimi na pivo alebo kávu. No na sociálnych sieťach sa to s nimi nedá občas vydržať. Naši priatelia nám totiž svojimi statusmi môžu liezť poriadne na nervy. Nie každý potrebuje vedieť o svojich priateľoch všetky nezmysly. Ukončenie priateľstva na sociálnej sieti by však automaticky nemalo znamenať koniec aj v reálnom svete.

Niektorí správy zablokujú

Dennodenné statusy typu: "Dnes je pekny dnik" , "Som šťastná, prešťastná", "Slniečko nám opäť svieti" "Jeeeej snežiiii" a podobne infantilné statusy vedia ľudí poriadne nahnevať. 

Takisto len málokoho zaujíma, či vás postretne láska alebo na ktorého herca alebo herečku sa podobáte. Sociálne priateľstvá sa tak končia ignorovaním alebo rovno ich zrušením. "Ja som veľký milovník psov a niektorí moji priatelia na FB mi vyslovene napísali, že nech sa nehnevám, ale budú ignorovať resp. zablokujú moje správy. V normálnom živote sme kamaráti a ja to úplne akceptujem," povedala redaktorka TV JOJ Marianna Mašátová.

Virtuálny svet je osobitný

Nie každý však musí mať pre takéto odmietnutie pochopenie. "Kamoška sa rozplakala keď zistila, že je v ignor liste," píše užívateľka sociálnych sietí. "Virtuálny svet je osobitným svetom s vlastnými pravidlami, kde je možné odmietnuť kontakt. V každodennom svete to už nie je také jednoduché," vysvetľuje sociologička Sylvia Porubänová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články