Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík opitý nabúral. Chválil sa na Facebooku, musel vysvetlovať
Zdielať na

Mladík opitý nabúral. Chválil sa na Facebooku, musel vysvetlovať

Sociálne siete môžu poriadne znepríjemniť život - najmä previnilcom či zlodejom. Niektorí sa totiž neprezieravo svojimi kriminálnymi skutkami pochvália pred stovkami virtuálnych kamarátov. Iných zasa môžu rozpoznať na záberoch z miesta činu a jednoducho ich oznámiť.

Kriminálny status

Porušovaním zákona sa chváliť pred 650 priateľmi na Facebooku sa nemusí vyplatiť. Presvedčil sa o tom aj mladý vodič z amerického Oregonu. Šoféroval opitý. Potom si do statusu napísal, že sa ospravedlňuje tým, ktorým buchol do auta. Mladík si zrejme neuvedomil, že takéto drzé ospravedlnenie jeho obete viac rozčúli. "Áno, bol to len žart," povedal vodič Jacob Cox-Brown.

Keď sa ho na alkohol za volantom začali vypytovať aj novinári, samozrejme sa začal vykrúcať. Suseda, ktorej pravdepodobne zničil auto, na neho podala oznámenie na políciu. "Písal správu cez Facebook aj môjmu manželovi, že ho mrzí, čo sa stalo. Je to od neho teraz veľmi hlúpe tváriť sa, že o ničom nevie," povedala suseda McKenzie Wilsonová. 

Polícii priznanie na Facebooku nestačí

Polícia v tomto prípade však doškriabané auto a vyhlásenie na sociálnej sieti nepovažuje za dostatočný dôkaz. Mladík, v minulosti sníhaný za výtržníctvo a krádeže, sa síce tentokrát nedostal pred súd, nemalé problémy si ale minimálne narobil u svojich susedov i zamestnávateľa. "Iste, nemal som niečo takéto prehlasovať a ľutujem to, lebo sa to nenormálne nafúklo," skonštatoval vodič.

Facebook ako detektív

Na Facebooku sa nechtiac ocitol aj ďalší previnilec. V mestečku v americkom Missouri ukradol z rodinnej reštaurácie mrazničku za 2 tisíc dolárov. Pre podnik to bola veľká strata. Odhodlaná majiteľka preto cez sociálnu sieť aktivizuje zákazníkov a rozposiela zábery zlodeja, ktorý sa za denného svetla vlámal do kuchyne a odniesol si svoj lup.

"Myslím si, že naša reštaurácia má veľa verných zákazníkov a video sa rýchlo rozšíri. Naše mesto nie je také veľké. Zlodej určite oľutuje, že bol taký hlúpy a nevšimol si kameru," verí majiteľka Christy Hallová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články