Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Miliarda ľudí. Toľko užívateľov má Facebook
Zdielať na

Miliarda ľudí. Toľko užívateľov má Facebook

Sociálna sieť Facebook tento týždeň po prvý raz zaznamenala viac ako miliardu užívateľov, ktorí túto stránku navštevujú každý mesiac. Oznámil to spoluzakladateľ a riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg prostredníctvom svojho statusu. V tom poďakoval ľuďom za to, že im môže spolu so svojím tímom slúžiť.

Zuckerberg to, že pomáha komunikovať už miliarde ľudí, označil za vec, "na ktorú je vo svojom živote najviac hrdý". Vo svojom odkaze sľúbil, že bude usilovne pracovať na zlepšovaní Facebooku a dúfa, že raz ním spojí celý svet.

Zo školskej svetová sieť

Sociálnu sieť Facebook Zuckerberg založil v roku 2004 so svojimi spolužiakmi z Harvardu. Spočiatku sa mohli registrovať len študenti tejto školy, neskôr stránku sprístupnili aj pre ďalšie univerzity a následne i pre všetkých, ktorí majú viac ako 13 rokov.

Milióny súkromných dát

Stránke pribúdajú užívatelia aj napriek častej kritike, že narúša ich súkromie. Ako informovala agentúra Reuters, momentálne majú na svojich kontách dovedna už 219 miliárd fotiek, 1,13 bilióna "likeov" a 17 miliárd oznámení polohy. Vyše polovica z nich sa na sociálnu sieť prihlasuje pomocou mobilného telefónu.

Zo študenta miliardár

Zuckerberg s Facebookom tento rok vstúpil na burzu, čo viedlo k tomu, že prišiel takmer o polovicu svojho majetku, ktorý magazín Forbes vo svojom najnovšom rebríčku najbohatších Američanov odhadol na 9,4 miliardy dolárov. Z minuloročnej 14. priečky sa tak posunul až na 36. miesto.

Viac o vstupe Facebooku na burzu sa môžete dozvedieť v reportáži Slávky Jankovičovej.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články