Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vražda cez facebook. Najatý vrah (15) dostal iba rok!
Zdielať na

Vražda cez facebook. Najatý vrah (15) dostal iba rok!

Americký prieskum hovorí, že kto nemá facebook, je psychopat. Respektíve, že je tu istá hrozba úchylky, alebo strach človeka pred vonkajším svetom, či neschopnosť komunikácie. To však asi ťažko vysvetlíme sami sebe po brutálnom čine, ktorý sa dostal na svet aj vďaka sociálnym sieťam. Stačilo pár nepekných viet a prísľub 150-ich eur.

Za extrémny čin 1 rok

Podľa holandského súdu 15-ročný mladík, ktorý spáchal vraždu svojej rovesníčky, „sa dopustil dvoch extrémne závažné činy. Zabil 15-ročné dievča a pokúsil sa o vraždu jej otca. Preto mu súd udelil maximálny trest.“ A to je jeden rok! Potom poputuje na ďalšie dva roky do psychiatrickej liečebne.

Osudné vyzradenie tajomstva

Začiatok neuveriteľného a zároveň desivého príbehu sa začal písať na sociálnej sieti. Priateľ dievčiny, ktorú urazilo iné dievča – Joyce Hauová, sa rozčúlil až do takej miery, že si objednal jej vraždu. Dôvodom jeho hnevu bolo práve vyzradenie sexuálnych tajomstiev jeho dievčaťa.

Vrahom sa stal Jing Hua, ktorý dievča zabil vo dverách jej domu. Pôvodná objednávka však mala byť širšia – zavraždiť celú jej rodinu. Holanďan čínskeho pôvodu mal isté psychopatické črty už v minulosti. Napríklad platil deťom za to, že sa s ním budú hrať. Objednávateľa vraždy (17) budú súdiť neskôr.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

CNN

Súvisiace články

Najčítanejšie správy