Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Trnavský Peugeot zastaví na tri týždne výrobu
Zdielať na

Trnavský Peugeot zastaví na tri týždne výrobu

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën pre klesajúci dopyt po vozidlách redukuje výrobu. V poslednom štvrťroku tohto roku zastaví výrobu na 21 dní.

Nie je dôvod na paniku

Automobilka v tomto roku nevyrábala už dvanásť dní. Aktuálna situácia nebude mať podľa automobilky žiaden vplyv na zamestnanosť. Vlani v Trnave nevyrábali až 39 dní. Dopyt po nových vozidlách v Európe posledných jedenásť mesiacov kontinuálne klesá, čo má vplyv aj na redukciu výroby vo viacerých automobilkách.

Ukľudňuje aj premiér

Premiér Robert Fico sa pri nedávnej návšteve Francúzska stretol s vedením spoločnosti Peugeot Citroën, ktorá doma prepúšťa tisíce ľudí. "Zdá sa, že sa vôbec netreba obávať toho, čo sa bude diať v Trnave, pretože nedá sa porovnať výhodnosť Trnavy s inými fabrikami v Európe. Najmä pokiaľ ide o kvalitu, schopnosť ľudí sa prispôsobovať, ale aj samotné prostredie, ktoré na Slovensku je," povedal vtedy premiér.

Automobilka v Trnave je technologicky najnovšou v skupine PSA Peugeot Citroën. Strategická investícia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla do začatia výroby 700 mil. eur. V júni 2006 sa začala výroba modelu Peugeot 207. Už v prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku. Investície do jeho výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články