Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Benzíny a nafta od stredy lacnejšie o 1,5 centu za liter!
Zdielať na

Benzíny a nafta od stredy lacnejšie o 1,5 centu za liter!

Doterajší pokles cien benzínov a nafty na svetových trhoch prinesie zlacnenie pohonných látok aj na Slovensku. Benzíny aj nafta zlacnejú od stredy najčastejšie o 1,5 centu za liter. Aktuálne zlacnenie je prvé v tomto polroku a ukončí sa tak dva a pol týždňové obdobie s cenami na historicky najvyšších úrovniach.

Po zlacnení sa priemerná cena najpredávanejšieho benzínu 95 Natural dostane na úroveň 1,590 eura za liter, priemerná cena nafty klesne na 1,480 eura za liter. Pokles cien na Slovensku prichádza po tom, čo v predchádzajúcich dvoch týždňoch zlacneli benzíny a nafta na burze v Rotterdame o tri centy za liter. V pondelok pokračoval na burze v Rotterdame trend zlacňovania.

Benzíny možno ešte o 2, nafta o 1 cent

V prípade, že ceny benzínov a nafty nebudú vo svete rásť, je podľa palivového konzultanta Tomáša Novotného veľmi pravdepodobné, že sa čoskoro dočkáme ďalšieho zlacňovania v našej krajine. Benzíny budú mať priestor asi dva centy za liter, nafta približne jeden cent za liter. Tu však podľa Novotného treba počítať s tým, že drahé biopalivá asi ukroja z možností pre zlacnenie benzínov a nafty.

V porovnaní so začiatkom roku budú benzíny na Slovensku po zlacnení drahšie v priemere o 14 centov za liter, nafta v priemere o 8 centov za liter.

Dnes sme už na našej stránke riešili, že ceny pohonných hmôt klesajú všade inde v Európe, len u nás nie. Čítajte TU. Zdá sa teda, že sa konečne dočkali aj slovenskí motoristi a zajtra už pri tankovaní vytiahnu z peňaženiek aspoň o čosi menej.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy