Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Strana Smer bude oslavovať MDŽ počas zhromaždenia Za slušné Slovensko
Zdielať na
Trnava

Strana Smer bude oslavovať MDŽ počas zhromaždenia Za slušné Slovensko

SENICA / Zhromaždenie Za slušné Slovensko sa bude konať v Senici o čosi neskôr. V ten istý deň má ale vládna strana Smer - SD v Senici naplánované svoje oslavy MDŽ

Zhromaždenie Za slušné Slovensko sa bude konať v pondelok 12. marca o po:00 hodine na Námestí oslobodenia v Senici. O hodinu neskôr má vládna strana Smer– SD naplánované svoje oslavy MDŽ v Dome Kultúry. 

,,Považujeme za absolútne nežiadúce v čase morálnej krízy Slovenska organizovať oslavy akéhokoľvek sviatku a tváriť sa, že sa nič nestalo. V žiadnom prípade to nie je namierené voči ženám a ich sviatku MDŽ, ale oslavy vládnej strany Smer - SD sú nemorálne,“ uviedli v pozvánke na zhromaždenie jeho organizátori. Tradičné oslavy strany Smer - SD k Medzinárodnému dňu žien sa v predchádzajúcich dňoch v niektorých mestách nekonali. O zrušení osláv v Senici sa zatiaľ predstavitelia strany nezmienili. 

,,Dnes je zrejmé, že premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák nereprezentujú hodnoty, za ktoré sa v piatok postavili tisíce ľudí na Slovensku a vo svete. Z tohto dôvodu pokračujeme v občianskych zhromaždeniach a vyzývame všetkých občanov, aby sa k nám pridali a vytrvali,“ dodali organizátori. Verejné zhromaždenie Za slušné Slovensko je ďalším zo série podujatí, ktoré sa konali v slovenských mestách v piatok 9. marca. Vtedy sa ho zúčastnili na námestiach približne štyridsiatich miest desaťtisíce ľudí.

Pozrite si video zo zhromaždenia Za slušné Slovensko:

Súvisiace články