Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Masár ostáva vo väzení. Bráni sa výrokmi, že okrádal len bohatých
Zdielať na

Masár ostáva vo väzení. Bráni sa výrokmi, že okrádal len bohatých

TRNAVA / Prvý na doživotie odsúdený vrah od nežnej revolúcie zostáva za mrežami. Ľuborovi Masárovi zamietli žiadosť o podmienečné prepustenie na slobodu. Podľa znalkyne, ktorá skúmala jeho duševný stav, bagatelizuje svoju trestnú činnosť a bráni sa výrokmi, že okrádal iba bohatých, podobne ako Jánošík.

​Ľubor Masár sa postavil pred senát Okresného súdu v Trnave. Ten po už druhý raz skúmal jeho žiadosť o podmienečné prepustenie z výkonu doživotného trestu, ktorý mu vymeral ešte v januári 1991 mestský súd v Bratislave. Päťdesiatdeväťročný Trnavčan spoločne s Jánom Molnárom v auguste 1990 na rakúskom odpočívadle znásilnili a opaskom zaškrtili 27-ročnú Holanďanku Gabrielle. Jej manžel útok prežil a neskôr svedčil proti nim.

"Súd návrh odsúdeného o podmienečné prepustenie zamietol," informuje hovorkyňa krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. Masár mal v minulosti vo väzení založiť oheň, pílil mrežu a tiež u neho našli desaťcentimetrovú čepeľ. Podľa znalkyne sa v poslednom čase správal účelovo, aby vylepšil svoj obraz. Obhajoba však žiadala vytvoriť nový posudok, pretože po vypočutí znalkyne vyplynulo, že pracuje v leopoldovskej väznici.

Voči uzneseniu súdu podal obhajca sťažnosť a tak konečné slovo bude mať krajský súd.

Súvisiace články