Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
FOTO: Zlodej na kúpalisku vo Veľkom Mederi vykrádal skrinky
Zdielať na

FOTO: Zlodej na kúpalisku vo Veľkom Mederi vykrádal skrinky

VEĽKÝ MEDER / Tváril sa ako bežný návštevník kúpaliska. Oblečené mal krátke nohavice, obuté šľapky a v ruke igelitovú tašku. Skončili v nej ukradnuté veci. Na otvorenie skrinky návštevníkov kúpaliska mu stačili len 4 sekundy. Dunajskostredskí policajti vás žiadajú o pomoc.

Pozrel sa do kamery. Pootvoril si dvere voľnej skrinky, aby jeho pohyb rúk nebolo tak jasne vidieť. Vytiahol nôž a vypáčil dvere na zatvorenej skrinke. Z jej útrob zobral rodine z Čadce doklady, peňaženky a bankomatovú kartu, z ktorej neskôr vybral hotovosť 200 eur. 

"V zápätí sa vlámal aj do skrinky 48-ročnej ženy z okresu Trenčín," uviedla hovorkyňa trnavskej krajskej polície Mária Linkešová. 

Peňaženky, karty, doklady

Podobne ako v prvom prípade zobral peňaženku s peniazmi, stravnými lístkami a bankomatovou kartou. K výberu hotovosti už v tomto prípade nedošlo. Návštevníčke krádežou spôsobil škodu za takmer 130 eur.

"Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin krádeže v súbehu s prečinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty," dodala Linkešová. 

SITA

Šatne kontroluje SBS

Priestory šatní, podľa zástupcov kúpaliska, každú polhodinu kontrolujú zamestnanci SBS služby. Zákazníci si skrinky uzatvárajú elektronicky čipovým náramkom. Šatne sú sledované kamerovým systémom. Zlodejovi pritom stačilo len pár sekúnd na otvorenie skrinky a krádež.

"Počas celého dňa prebieha upozorňovanie návštevníkov cez interný rozhlas s textom, aby nenechávali svoje osobné veci bez dozoru a na úschovu cenností využili úschovňu pri pokladniach," uviedla vedúca marketingu kúpaliska Eva Mészárosová

Mužovi hrozí päť rokov za mrežami.

Súvisiace články